Uz pomoć prevare izgradila karijeru

Moli Šenon otkrila kako je pod lažnim imenom dobila angažman u "Twin Peaks" seriji

5957 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Glumica Moli Šenon, sada poznata po ulogama u komedijama, nedavno je otkrila da je svoju karijeru u Holivudu izgradila na prevari.

Naime, za njen uspjeh i dalje angažmane zaslužna je manja uloga u seriji "Twin Peaks" Dejvida Linča, do koje je došla tako što je izmislila djelove u njenoj biografiji.

Ona je koristeći lažno ime Liz Stokvel i pretvarajući se da je asistentkinja scenariste Dejvida Mameta zvala kasting agente i raspitivala se o dostupnim ulogama.

Sve ovo Šenon je otkrila u svojim memoarima pod nazivom "Hello Molly".

"Pokušavali smo da otkrijemo način na koji ćemo kao glumci otvoriti sebi vrata. Kako ćemo upasti tamo. Nismo mogli samo da provučemo ispod vrata agenta sliku. Niko me ne bi pozvao, a onda sam dobila ideju. Moja prijateljica Eugen je studirala sa Dejvidom Mametom, on je tada (a i sada je) bio velika ličnost, vrlo uspješan i poštovan. Eugen je znala da i pored toga nije previše zainteresovan za Holivud", napisala je ona.

"Takođe smo pratile glumice koje su mi bile slične, saznale bi ko su njihovi agenti, a onda bi ih ubijedile da nas prijave na kastinge tvrdeći da sarađujemo sa Mametom. Zvale smo to 'Mamet prevara'", prisjetila se glumica.

Predstavljajući se kao asistentkinja poznatog scenariste, uspijevala je da sazna za kastinge prije ostalih i prijavi se, a na taj način dobila je ulogu za "Twin Peaks".

Osim glumom, Šenon se sada bavi i radom na televiziji, te je jedna od voditelja Saturday Night Live emisije.

Bonus video: