Odgledao "Spider-Man: No Way Home" 292 puta

Alanis je prethodno u Ginisovoj knjizi rekorda bio upisan nakon što je ostvarenje "Avengers: Endgame" pogledao 191 put u bioskopima, ali mu je titulu ubrzo preuzeo Arnaud Klejn koji je "Kaamelott: First Instalment" pogledao 204 puta

1272 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Marvel
Foto: Marvel

Ramiro Alanis sa Floride, fan Spajdermena otišao je korak dalje u odnosu na ljubitelje Marvel ostvarenja, pa je oborio Ginisov rekord nakon što je "Spider-Man: No Way Home" pogledao u bioskopu čak 292 puta.

Iz Ginisa su potvrdili da je Alanis oborio rekord u najvećem broju gledanja jednog filma u bioskopima, a to je uradio u periodu od 16. decembra 2021. do 15. marta 2022. godine.

To je ukupno 720 odgledanih sati.

Alanis je prethodno u Ginisovoj knjizi rekorda bio upisan nakon što je ostvarenje "Avengers: Endgame" pogledao 191 put u bioskopima, ali mu je titulu ubrzo preuzeo Arnaud Klejn koji je "Kaamelott: First Instalment" pogledao 204 puta.

Ovo je očigledno izazvalo Alanisa da ponovo povrati titulu svjetskog rekordera, a kako je kazao novi rekord je posvetio svojoj baki koja je preminula 2019. godine i nije doživjela da vidi njegovu pobjedu.

"Ona je bila osoba koja me je najviše podržavala i zato želim da zadržim ovaj rekord. Ukoliko neko ponovo pokuša da me nadmaši, poručujem im da razmisle dva puta prije toga", kazao je Alanis.

Za one koji bi se ipak oprobali u osvajanju ovog rekorda pravila su jednostavna - svako gledanje mora biti potpuno odvojeno od ostalih aktivnosti, tako da ne možete koristiti mobilni telefon, dremnuti ili napraviti pauzu kako bi otišli do toaleta. Dakle svakog puta film se mora pogledati od početka do kraja, uključujući i uvodnu i odjavnu špicu, te spisak cijele eklipe koja je radila na filmu.

Osoba koja namjerava oboriti ovaj rekord mora sačuvati sve ulaznice kao dokaz, a potrebne su i izjave zaposlenih u bioskopima u kojima se gledao film, kako bi potvrdili da je osoba gledala određeno ostvarenje od početka do kraja.

Da bi uspio u svojoj namjeri, Alanis je od početka prikazivanja "Spider-man: No Way Home" u bioskopima prisustvovao na pet projekcija dnevno tokom prvih nekoliko sedmica. To znači da je svakoga dana gledao ekran 12 sati i 20 minuta.

Na kupovinu karata, iako nije vodio tačnu evidenciju, potrošio je oko 3,400 dolara.

Bonus video: