Pogledajte fotografije sa druge večeri Nedjelje mode

Sinoć su na Imanju Knjaz u Podgorici održane revije Marine Banović, Ane Suevalove, Valentine Mitrović, Bate Spasojevića i studenata Fakulteta za dizajn i multimediju, smjera Modni dizajn...

4474 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Nikola Pejović
Foto: Nikola Pejović

Treće veče ovogodišnjeg proljećnjog izdanja modne manifestacije čiji je zvaničan naziv Somersby Fashion Week Montenegro”, zakazano je za večeras (srijeda, 20. april) u Delta Cityju gdje će dizajneri, studenti i učenici modnog dizajna predstaviti kolekcije od reciklažne odjeće, odnosno sakupljene garderobe koju su u protekla dva mjeseca donosili posjetioci šoping mola.

“Pozvan je veliki broj dizajnera od Ane radovanović, preko Borisa Čalića, Ivane Murišić, Marine Banović, do Sanje Bobar i mnogih drugih... Tu će biti i studenti Fakulteta za dizajn i multimediju, kao pet učenika Marine Banović kojima predaje u JU SSŠ ‘Spasoje Raspopović’”, najavio je Lubarda.

Program će voditi Dajana Golubović, dok će specijalna gošća na reviji biti modna dizajnerka koja je prošle godine bila nominovana za prestižne Green Awards u Berlinu, Aleksandra Dyaković AKA.

Drugo veče jubilarnog, 30. izdanje crnogorske Nedjelje mode, sinoć su na Imanju Knjaz u Podgorici, obilježile revije Marine Banović, Ane Suevalove, Valentine Mitrović, Bate Spasojevića i studenata Fakulteta za dizajn i multimediju, smjera Modni dizajn.

U muzičkom dijelu između revija nastupili su Marijana Zlopaša i Bojan Marović.

Veče je otvorila Marina Banović kolekcijom "Mundo Blanco Y Negro" koju su kako sam naziv nagovještava činili pretežno crni, bijeli i sivi modeli.

“Ovo je 30. jubilarno izdanje Fashion Weeka i meni je čast što me je Modna komora Crne Gore pozvala da otvorim taj događaj kolekcijom koja je sezonska, odnosno za proljeće/ljeto. U odnosu na ranije kolekcije i ono što je publika navikla da vidi kada je u pitanju moj rad, a to su svjetliji tonovi i boje, ova kolekcija je crno-bijela i siva, tako da mogu da kažem da nema boje, ali je poprilično razigrana u smislu forme”, ispričala je ranije za “Vijesti” Banović.

Njene kreacije bile su upotpunjene španskim brendom obuće Pretty Ballerinas.

Ana Suevalova prikazala je kolekciju večernjih toaleta i odjevnih komada, dok su kreacije Valentine Mitrović uz aplauz publike, pistom prošetale najmlađe Zvjezdice.

Studenti Modnog dizajna predstavili su zajedno dvije kolekcije, pa su brucoši odlučili za kreacije napravljene isključivo od teksasa objedinjene pod nazivom “Self Love”, dok su njihove kolege sa II godine odabrale bijele materijale, a naziv njihove linije bio je “Holy Nature”.

Srpski modni dizajner Bata Spasojević zatvorio je prvo veče crnogorske Nedjelje mode sa kolekcijom "Praznik u Rimu".

Bonus video: