Uništena haljina Merlin Monro koju je Kim nosila na Met gali

Skot Fortner, kolekcionar koji pomaže u autentifikaciji i verifikaciji predmeta vezanih za filmsku legendu i zvijezdu iz 1950-ih, podijelio je fotografije na blogu koje pokazuju da je tkanina haljine rastegnuta i da neki kristali nedostaju na poleđini haljine

7003 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Čuvena haljina Merilin Monro u kojoj je otpjevala „Srećan rođendan, gospodine predsjedniče“ pretrpjela je „trajna oštećenja“ nakon što ju je Kim Kardašijan nosila tokom Met gala večeri ove godine, tvrdi modni kolekcionar.

Skot Fortner, kolekcionar koji pomaže u autentifikaciji i verifikaciji predmeta vezanih za filmsku legendu i zvijezdu iz 1950-ih, podijelio je fotografije na blogu koje pokazuju da je tkanina haljine rastegnuta i da neki kristali nedostaju na poleđini haljine.

Kim Kardašijan je nosila kultnu haljinu na crvenom tepihu Met gala večeri početkom maja, prije nego što se presvukla, kasnije tokom večeri.

Fortner je rekao da je vlasnik haljine „neodgovoran" (u ovom slučaju muzej) jer je pozajmio ono što je nazvano „najpoznatijom haljinom na svijetu".

Haljinu je 2016. godine otkupio Ripli muzej „Vjerovali ili ne" u Orlandu, na Floridi, za nevjerovatnih 4.810.000 dolara i ona se obično čuva u zamračenom trezoru sa kontrolisanom temperaturom.

Ali slike navodne štete na haljini izazvale su reakciju na društvenim mrežama, a mnogi su Kim Kardašijan kritikovali zbog toga što ju je nosila.

Haljinu, koju je kreirao francuski dizajner Žan Luj, Merilin Monro je obukla 19. maja 1962. godine, kada je tadašnjem američkom predsedniku Džonu Kenediju izvela sada čuvenu pjesmu „Srećan rođendan".

Fortner je dodao da smatra da je odluka Muzeja da pozajmi haljinu Kardašijanki bila „stvar publiciteta”:

„Pošto je količina publiciteta koja je proizašla iz ovoga bila zaista neprocjenjiva, to je zaista jedina stvar koju mogu da zamislim kao razlog da to urade.”

Nakon Met gala večeri, iz Muzeja su tvrdili da su preduzeti svi koraci kako bi se osiguralo da haljina ne bude oštećena i da je tokom događaja, uz Kim, stalno bio predstavnik Muzeja.

Bonus video: