HIT ostvarenje iz 80-tih

Rekordnih 75.000 dolara za VHS sa filmom „Povratak u budućnost“

Na opšte iznenađenje, među kolekcionalima VHS kaseta u posljednje vrijeme poraslo je interesovanje

2239 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Kopija filma na danas zaboravljenom VHS formatu koja je bila u vlasništvu glumca Toma Vilsona, koji je igrao Bifa Tanena u filmskom serijalu „Povratak u budućnost“ na aukciji „Heritidž aukšnsa“ iz Teksasa prodata je za rekordnu sumu od 75.000 dolara.

Na aukciji, koju je održala kompanija „Heritidž aukšns“ iz Teksasa, predstavljeno je 260 VHS kaseta u originalnom pakovanju, od kojih su većina bile kopije filmova iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka.

Kako prenose mediji, cijena koju je dostigla kaseta filma "Povratak u budućnost" je najviša po kojoj je do sada prodata neka VHS kaseta.

Kopiju filma koja je pripadala glumcu Tomu Vilsonu, pratila je i njegova poruka u kojoj je stajalo:

„Ovo je VHS traka prvog izdanja 'Povratka u budućnost', koju mi je studio poslao u to vrijeme. Pošto sam mislio da će VHS platforma postojati zauvijek, sačuvao sam je, ali sada ne mogu da pronađem videorekorder. Šta da se radi. Uživajte!“.

Na opšte iznenađenje, među kolekcionalima VHS kaseta u posljednje vrijeme poraslo je interesovanje, posebno kada su u pitanju prva izdanja hit filmova ili su u originalnom pakovanju.