Netfliks otpušta još 300 radnika zbog pada broja pretplatnika

"Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu ’hej, želim nižu cijenu pretplate i gledaću reklame’", poručio je Sarandos

3379 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kompanija Netfliks objavila je da će otpustiti još 300 zaposlenih, uglavnom u SAD, zbog smanjenja broja pretplata i porasta konkurencije, javlja N1.

Kako prenosi BBC, ovaj potez je uslijedio nakon prvog gubitka pretplatnika nakon više od decenije.

"Dok nastavljamo da intenzivno ulažemo u posao, morali smo da povučemo ovaj potez kako bi naši troškovi bili u skladu sa usporenim rastom“, naveli su iz kompanije u saopštenju.

Netfliks ima 220 miliona pretplatnika širom svijeta i ostaje lider na polju striming servisa, ali se suočava sa žestokom konkurencijom, poput Dizni Plus i Amazon Prajm Video.

Poskupljenja usluga u SAD, Velikoj Britaniji i drugim zemljama uticao je na pad broja pretplatnika, a iz Netfliksa očekuju da izgube još dva miliona.

Ted Sarandos, jedan od izvršnih direktora kompanije, rekao je da se razmatra uvođenje jeftinjih oblika pretplate, koje bi uključivale reklame.

"Ne ubacujemo reklame na Netfliks. Samo dodajemo tu opciju za ljude koji kažu ’hej, želim nižu cijenu pretplate i gledaću reklame’", poručio je Sarandos.

Bonus video: