Štros-Kan se oženio četvrti put

Štros-Kan je 2011. godine podnio ostavku na mjesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja. Kasnije je oslobođen tih optužbi
2 komentar(a)
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Dominik Štros-Kan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2017. 15:54h

Bivši generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i nekada francuski ministar privrede Dominik Štros-Kan vjenčao se proteklog vikenda u Maroku i to je njegov četvrti brak, prenijeli su danas francuski mediji.

Štros-Kan koji je prije nekoliko godina napustio politički život i od tada se manje pojavljuje u javnosti, vjenčao se sa Mirijam Laufir proteklog vikenda u Marakešu, prenio je list Parizijen i dodao da se Štros-Kan preselio u Maroko.

Bivši generalni direktor MMF-a ima za sobom tri braka, sa Elen Dima, Brižit Gijmet i An Senkler. Njegova četvrta supruga, porijeklom Marokanka, bila je novinar, a trenutno radi za svog supruga, prenio je list Poen.

Štros-Kan (68) je bio francuski ministar privrede i finansija (1997-1999) i potencijalni kandidat socijalista za predsjednika Francuske.

On je 2011. godine podnio ostavku na mjesto šefa MMF-a pošto ga je sobarica u njujorškom hotelu optužila za pokušaj silovanja. Kasnije je oslobođen tih optužbi.

Bonus video: