svečanost održana uz posebni blagoslov

Povodom Svjetskog dana životinja, održano kolektivno vjenčanje kućnih ljubimaca

Taj dan se slavi širom svijeta, kako bi se priznala prava i dobrobit životinja, koji pada 4. oktobra, ujedno i na praznik sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja

7149 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pomeranci Miči i Moči bili su među 15 četvoronožnih parova koji su se u subotu vjenčali na svečanosti vjenčanja kućnih ljubimaca na Filipinima, održanoj uz posebni blagoslov ljubimaca povodom obilježavanja Svjetskog dana životinja.

Vlasnici Jane De Guia i Brajan Largo, koji su se pridružili stotinama drugih vlasnika kućnih ljubimaca na blagoslovu životinja, rekli su da su Miči i Moči, odjeveni u haljinu i smoking za tu priliku, učvrstili svoju zajednicu nakon što su nedavno dobili štence.

Pseći parovi odjurili su u park pored trgovačkog centra, gdje su stotine životinja, uključujući mačke, zečeve i zamorce, takođe primile blagoslove sveštenika koji ih je poprskao svetom vodicom, prenosi N1.

Bio je to prvi obred od početka pandemije kojim se obilježava Svjetski dan zaštite životinja. Taj dan se slavi širom svijeta, kako bi se priznala prava i dobrobit životinja, koji pada 4. oktobra, ujedno i na praznik sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja.

„Razlog zbog kog su nam blagoslovi kućnih ljubimaca važni je njihova zaštita i Božje vođstvo za posebno dobro zdravlje i dug život i nadamo se da se neće razboljeti“, rekla je Pola Pacis, čijih je pet šicua ovom prilikom takođe primilo blagoslov.