Švarceneger upoznao Transformerse Danila Baletića

“Transformersi su tek počeli putovanje, pa će iz Tala osvajati ostatak svijeta. Nakon Milana došli su da se sretnu s Terminatorom u Talu, mjestu gdje je Arnold rođen i proveo djetinjstvo”, priča Buturović
552 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 29.09.2017. 06:06h

Roboti od autootpada, rad mladog Podgoričanina Danila Baletića nakon Podgorice, Beograda, Osjeka, Zadra, Zagreba, Ljubljane i Milana trenutno krase dvorište muzeja proslavljenog glumca Arnolda Švarcenegera.

Postavka od po nekoliko metara visokih skulptura Transformersa, prva je u seriji tematskih izložbi kojima će muzej u Talu, rodnom mjestu akcione zvijezde, pokušati da privuče više posjetilaca.

Kako navode iz muzeja, cilj im je da ih bude 100.000 godišnje (2016. ugostili su oko 15 hiljada). Kako su autoboti i deseptikoni bili senzacija u Milanu, gdje je za tri mjeseca pogledalo više od 93 hiljada ljudi, Austrijanci su, navode tamošnji mediji, riješili da Transformersi kod njih budu narednih šest mjeseci, a izložba će zvanično biti otvorena u subotu u 10.30.

Dolazak Transformersa u Tal ispratio je i sam Švarceneger koji se zajedno sa posjetiocima fotografisao sa gvozdenim gromadama.

“Danilo se zasada nije sreo sa Arnoldom jer je imao još obaveza po Evropi, pa susret nije bio moguć”, potvrdio je juče “Vijestima” Baletićev portparol Gorčin Buturović. Kako ističe, to što su trenutno u Švarcenegerovom muzeju ne znači da su završili svoju misiju - putovanje po svijetu i opominjanje na očuvanje životne sredine.

“Transformersi su tek počeli putovanje, pa će iz Tala osvajati ostatak svijeta. Nakon Milana došli su da se sretnu s Terminatorom u Talu, mjestu gdje je Arnold rođen i proveo djetinjstvo”, priča Buturović.

“Zaposleni iz muzeju kazali su nam da je bivši guverner Kalifirnije presrećan zbog postavke”, pohvalio se Buturović i otkrio da Baletić priprema i nove Transformerse.

Kuriozitet izložba u Talu je i taj što će se autobotima i deseptikonima ubrzo pridružiti i najveći među njima - Megatron koji će se nakon tri i po godine opet priključiti ekipi.

Galerija

Bonus video: