Zašto se Dejvid Bouvi krio od Rodžera Mura

Mur je dvije nedjelje svakog dana svraćao kod Bouvija u isto vrijeme, a pjevač se na kraju krio pod kuhinjskim stolom
0 komentar(a)
Dejvid Bouvi, Foto: Reuters
Dejvid Bouvi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2017. 15:55h

Dejvid Bouvi i Rožer Mur sprijateljili su se kasnih sedamdesetih, ali je njihov odnos počeo da se hladi kada je svakodnevnim posjetama slavni glumac smorio muzičku legendu, ispričao je Dilan Džouns, autor knjige "David Bowie: A Life, first heard about the stars", anegdotu koju je, kaže, čuo od scenariste i književnika Hanifa Kureišija.

"Jedna od najčudnijih osoba koja se našla u Bouvijevom okruženju bio je Rodžer Mur. Kureiši mi je rekao da Bouvi , kada se preselio u Švajcarsku kako bi izbjegao plaćanje poreza i dilere drogom, nije poznavao nikog u toj zemlji. Živio je u ogromnoj kući nadomak Ženeve", rekao je Džouns za Telegraph. Jednog popodneva, poslije pet, Mur je svratio kod pjevača na čaj.

"Zatim prešli na alkohol, Mur je ostao na večeri, i ispričao mnogo priča o filmovima o Džejmsu Bondu. Proveli su se fantastično", otkrio je pisac i nastavio: "Sljedećeg dana u 5.30, Mur je opet došao, sjeo, rekao da će popiti džin-tonik i ponovo ispričao iste priče, s tim što su one ovaj put bile malo manje zanimljive".

Mur je naredne dvije nedjelje svakog dana svraćao kod Bouvija u isto vrijeme, a pjevač se na kraju krio pod kuhinjskim stolom i pravio da nije kod kuće.

Kada je Mur posljednji put igrao Bonda u filmu "A View to Kill" iz 1985, Bouviju je ponuđena uloga glavnog zločinca. Odbio je.

Bonus video: