Anksioznost je nakad jača od zvijezda

Zejn Malik je 2016. otkazao veliki nastup zbog velike anksioznosti
120 pregleda 0 komentar(a)
Dženifer Lorens, Foto: Reuters
Dženifer Lorens, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2017. 15:17h

Ema Stoun (28) je otkrila da je od svoje sedme godine na terapiji protiv anksioznosti, stanja od kojeg, po svojim navodima, pate mnoge njene kolege iz šoubiznisa.

Mlada glumica je emisiji u Stivena Kolberta pričala o napadima panike koji je prate od djetinjstva i objasnila na koji joj je način gluma pomogla da ih prevaziđe.

"Još sam anksiozna, ali napade panike više nemam”, kazala je ona.

Kao mala smatrala je da nikada neće moći da napusti rodnu Arizonu, ali je nakon terapije, u 15 godini uspjela da stigne do Holivuda.

“Bila sam veoma anksiozno dijete, imala sam mnogo napada panike. Ali mi je liječenje mnogo pomoglo, gluma i improvizacija takođe”, navela je ona.

Stoun je dodala da joj je sada život izbalansiran i da anksioznost uspijeva da drži pod kontrolom “zahvaljujući sjajnim terapeutima i bihejvioralnim tehnikama".

Glumica je posljednja u nizu poznatih ličnosti koje su svoje psihičke nevolje podijelile sa svijetom i nije među rijetkima.

Adelin strah od nastupa je detaljno dokumentovan, ona je još 2011 za magazin Q rekla: "Imam napade anksioznosti, konstantno sam u panici na sceni, čini mi se da će mi srce eksplodirati i uvijek mislim da nisam dorasla zadatku”.

Zejn Malik je 2016. otkazao veliki nastup zbog, kako je objasnio, najgore anksioznosti u karijeri.

“Mentalno, anksioznost je pobijedila. Fizički, znao sam da ne mogu da funkcionišem. Morao sam da se povučem”, objasnio je on.

I glumica Dženifer Lorens imala je sličnih problema u tinejdžerskim godinama. "Kada bih krenula u školu, svjetla bi se ugasila. Tada nisam znala da je to vrsta socijalne anksioznosti. A kada bih bila u skoli, taj problem bi nestao”, izjavila je ona za Madame Figaro.

Bonus video: