Za Dan zaljubljenih filipinska opština nagradila zaposlene samce

Od 289 zaposlenih u filipinskoj opštini, 37 se kvalifikovalo za nagradu, pošto su prošli kroz rigorozni proces provjere da bi potvrdili svoj status

2729 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Povodom Dana zaljubljenih, samci zaposleni u jednog gradskoj opštini na Filipinima dobili su novčanu nagradu, jer lokalne vlasti žele da ih nagrade za prekovremeni rad i da ih podsjeti da ih "neko voli".

Ljudi koji su sami više od pet godina i rade u opštini jednog malog mjesta u provinciji Kezon na jugoistoku Filipina, dobili su novčanu nagradu u vrijednosti od tri dnevnice, izjavio je za Frans pres gradonačelnik Met Florido.

"Znam kroz šta prolaze danas, razumijem ih", dodao je Florido koji za sebe kaže da je "samac od rođenja".

Gradonačelnik je rekao da samcima niko neće za Dan zaljubljenih da pokloni čokoladice ili cvijeće, i dodao da je zbog toga smislio tu vrstu poklona, kako bi samci znali da ih neko voli. To je treća godina da Florido daje bonus samcima koji rade u gradiću koji se bavi uzgojem ananasa.

Taj novac je takođe potvrda ograničenja koja su nametnuta samcima, jer često rade prekovremeno ako je potrebno.

"Kod kuće imaju manje obaveza, tako da se oslanjamo na samce kad god je potreban prekovremeni rad ili kada se odvijaju humanitarne akcije. Oni tada odustaju od spavanja da bi služili gradu", rekao je Florido.

Od 289 zaposlenih u opštini, 37 se kvalifikovalo za nagradu, pošto su prošli kroz rigorozni proces provjere da bi potvrdili svoj status.

Osoblje koje ispunjava uslove moralo je da odgovori na pitanja o datumu njihove poslednje veze, razlozima njihovog raskida i nastavku celibata.

Florido je rekao da je za uveče organizovao zabavu u nadi da će možda doći do udvaranja nekih zaposlenih samaca.

Bonus video: