Na aukciji u junu dva sata marke Roleks glumca Pola Njumena

Očekuje se da će satovi biti prodati za nekoliko miliona dolara

5477 pregleda 2 komentar(a)
Roleks Dejtona, Foto: Shutterstock
Roleks Dejtona, Foto: Shutterstock

Legendarni američki glumac Pol Njumen, koji je preminuo 2008. godine, takođe je bio uspješan automobilski trkač i ljubitelj finih satova - njegova dva sata marke Roleks Dejtona biće na aukciji u Njujorku u junu, saopštila je kuća Sotbi.

Očekuje se da će satovi biti prodati za nekoliko miliona dolara.

Na aukciji u oktobru 2017. godine, sat iste marke takođe od Pola Njumena prodat je za nekoliko minuta za 17,8 miliona dolara.

Glumac je jedan od dva sata švajcarske marke koji će biti na aukciji 9. juna, dobio od supruge, glumice Džoan Vudvord, tokom čuvene trke "24 sata Dejtone", automobilske trke po stazi Dejtona bič u američkoj saveznoj državi Floridi.

Taj sat procijenjen između 500.000 i jedan milion dolara, ima crni brojčanik, kožni kaiš sa diskretnim natpisom "Vozi veoma sporo" i potpisom "Džoana".

Drugi sat - Roleks "Zenit" Dejtona, procijenjen po istoj cijeni, gotovo je identičan model, ali sa bijelim brojčanikom i metalnom narukvicom. Poklonjen je Njumanu za pobjedu njegovog tima na trci "24 sata Dejtone" 1995. godine.

Glumac je tada imao 70 godina i tako je bio najstariji trkač koji je pobijedio u trci, navela je aukcijska kuća Sotbi.

Ta kuća je krajem februara saopštila da će u junu ponuditi 300 predmeta koji su pripadali legendarnom holivudskom paru Džoan Vudvord i Polu Njumanu.

Bonus video: