Novozelandski vatrogasci nude recepte za kuvanje za pijane ljude

Više od 4.100 kućnih požara dešava se zbog kuvanja bez nadzora, ali su smrtni slučajevi u tim požarima često povezani sa konzumiranjem alkohola ili droge

4299 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novozelandski vatrogasci nedavno su objavili onlajn recepte za pijane ljude kako bi spriječili da njihovo kuvanje ne dovede do požara u kuhinji.

Više od 4.100 kućnih požara dešava se zbog kuvanja bez nadzora, ali su smrtni slučajevi u tim požarima često povezani sa konzumiranjem alkohola ili droge.

"To su recepti za kuvanje ako ste pod dejstvom alkohola ili droge", naveli su vatrogasci koji duhovito daju instrukcije kako da se izbjegava uključivanje rerne, ringle, ili friteze.

Recept za "sendvič tost" počinje sledećim savjetom: "Stavite parče hleba u toster. Kad izađe iz tostera namažite ga puterom i stavite ga između dvije kriške običnog hljeba".

Na snimku kampanje objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako pijani kuvari isprobavaju recepte, kako se bore sa parčetom hljeba namazanog puterom, da stave hranu u usta, ili kako se smiju zbog neuspjelog pokušaja.

Svi učesnici su pristali da budu plaćeni da budu snimljeni kako se muče u kuhinji poslije pijane večeri.