U Britaniji pas izliječen od alkoholizma

Osoblje spasilačkog centra tvrdi da su psi postali zavisni od alkohola zato što su imali pristup piću, koje je njihov vlasnik ostavio

4432 pregleda 43 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Koko, dvogodišnji labrador, izliječen je od zavisnosti od alkohola i prvi je slučaj u Velikoj Britaniji, pišu britanski mediji.

Koko je doveden u prihvatilište za životinje u Plimptonu, Devon, sa još jednim psom nakon smrti njihovog vlasnika. Psima je bila potrebna hitna veterinarska pomoć, zato što su patile od iznenadnih napada.

Osoblje spasilačkog centra tvrdi da su psi postali zavisni od alkohola zato što su imali pristup piću, koje je njihov vlasnik ostavio, prenosi N1.

Dok je drugi pas kasnije uginuo, Koko je uspio da se oporavi nakon što je podvrgnut terapiji odvikavanja od alkohola. Pas je bio pod sedativima četiri nedelje kako bi izbjegao napade.

"Odvikavanje psa od alkohola je nešto sa čim se prvi put suočavamo. Koko je sa nama više od mjesec dana, od kada je stigao na intenzivnu njegu. Njegova priča je tragična… Koko je bio u ozbiljnom stanju i zahtijevao je 24-časovnu njegu. Postalo je jasno da pati od simptoma koji su ukazivali na zavisnost od alkohola", objavio je Woodside Animal Rescue Trust na društvenim mrežama.

Iz spasilačkog centra su naveli da je pas sada van opasnosti, da ne prima više ljekove i da počinje da se ponaša kao normalan pas.

"Pas još nije spreman za usvajanje i iako se čini da se fizički oporavio, psihički je još povremeno uznemiran", istakli su spasioci i izrazili nadu da će Koko uskoro ipak biti usvojen.

Bonus video: