"Borbu" za najvećeg "džabalebaroša" nastavilo petoro takmičara

U nedjelju u deset časova zaleglo je njih desetoro – Dragana Tasić iz Knjaževca i Tadija Tijanić iz Brezana, koji su brzo odustali od takmičenja, Nikšićani Tanja Božović i Dejan Todorović, koji su ustali nakon nekoliko sati i Bojan Bigović, takođe iz Nikšića, koji je tokom noći diskvalifikovan jer je prekršio pravila
80 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2017. 06:44h

Borbu za titulu najvećeg džabaleboraša za 2017. godinu i novčanu nagradu od 200 eura, nakon prespavane noći, nastavilo je njih petoro, tri dame i dva momka – sestre Marković iz Podgorice, Irena i Mirjana, Ivana Stanković iz Beograda, Vukašin Vračar iz Podgorice i Veljko Bojanić iz Nikšića.

Juče ujutro u deset časova zaleglo je njih desetoro – Dragana Tasić iz Knjaževca i Tadija Tijanić iz Brezana, koji su brzo odustali od takmičenja, Nikšićani Tanja Božović i Dejan Todorović, koji su ustali nakon nekoliko sati i Bojan Bigović, takođe iz Nikšića, koji je tokom noći diskvalifikovan jer je prekršio pravila.

A pravila su jednostavna – ležati i samo ležati.

Drugoplasirani će kao nagradu dobiti vikend u etno selu, dok je za trećeplasiranog obezbijeđen rafting. Rekord drži Marko Đurović iz Podgorice koji je 2014.godine ležao 37 sati.

Takmičenje već šestu godinu zaredom organizuju vlasnici etno sela “Montenegro”, braća Blagojević, poznata po inovativnosti.

Tako se u njihovom etno selu, koje se nalazi se u Pivi, u Gornjim Breznima, tridesetak kilometara od Nikšića, može naći "pivagra", "pomamljenica", "flaša sa crnogorskim vazduhom", ali i muzeji sira, muzike, stripa…

Galerija