Bračni par Makron napravio haos u centru Atine

Uz pratnju obezbjeđenja u civilu Makron i supruga pozirali su za slikanje, rukovali se i razgovarali sa prolaznicima više od pola sata na pješačkoj ulici Ermou, blizu centralnog trga Sintagma i grčkog parlamenta
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.09.2017. 17:09h

Francuski predsjednik Emanuel Makron sa suprugom Brižit, odstupio je danas od zvaničnog programa na kraju posjete Grčkoj i prošetao prepunom trgovačkom ulicom u centru Atine.

Njegova promjena plana je oduševila pješake spremne da prave selfije ali je otežala stvari za one koji nisu imali sreće pa su ostali zaglavljeni u saobraćajnoj gužvi koju je njegovo kretanje izazvalo.

Uz pratnju obezbjeđenja u civilu Makron i supruga pozirali su za slikanje, rukovali se i razgovarali sa prolaznicima više od pola sata na pješačkoj ulici Ermou, blizu centralnog trga Sintagma i grčkog parlamenta. Predsjednik se zatim sastao sa grupom pravoslavnih sveštenika ispred crkve u Atini.

Grčka policija koja je, kako izgleda bila zatečena ovom nepredviđenom šetnjom, zatvorila je glavne ulice koje vode do centra grada, zbog čega su vozači i putnici u javnom prevozu bili blokirani oko 45 minuta.

Tokom posjete Grčkoj, četiri mjeseca od izborne pobjede, Makron se usredsredio na grčki oporavak kao i na šire teme vezane za evropsku budućnost.

U obraćanju na okruglom stolu grčkih i francuskih poslovnih ljudi, danas, drugog i poslednjeg dana njegove posjete Grčkoj, Makron je pozvao evropske firme da povećaju investicije u Grčku i pomognu da smanje sve veću zavisnost te zemlje od neevropskih zemalja, kao što je Kina.

Grčka je "primorana" da bira neevropske investitore zato što "Evropljani nisu tu", rekao je Makron. On je rekao da će francuske firme svakako povećati investicije u Grčkoj.

Galerija

Bonus video: