Riješena misterija tijela "prvog američkog serijskog ubice"

Sud je u martu ove godine odobrio ekshumaciju tijela, a posmrtni ostaci poslati na testiranje u aprilu
196 pregleda 0 komentar(a)
Henri Hauard Holms, Foto: Wikimedia Commons
Henri Hauard Holms, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 03.09.2017. 12:35h

Doktor Henri Hauard Holms, "Prvi serijski ubica Amerike", ubio je u svom "hotelu horora" tokom Svjetskog sajma u Čikagu 1893. godine nekoliko desetina ljudi, prenosi AP.

Iza Holmsovog hotela nalazio se "bizaran lavirint tajnih prolaza, prostorija bez prozora, zamki i lažnih podova", kao i gasni ventili koje je mogao da kontroliše iz svoje sobe.

Ali kada je došao red na državu da pogubi Holmsa zbog ubistva njegovog poslovnog partnera, mnogi su bili ubijeđeni da je 'dobri doktor' nekako izbjegao vješanje i zaputio se u Južnu Ameriku.

Jedan od tih ljudi bio je i Holmsov čukununuk Džef Madžer, koji je u okviru emisije "Amerikan riper" na kanalu "Histori" želio da sazna da li tijelo koje je sahranjeno u Holmsovom grobu zaista pripada poznatom ubici, prenosi NBC Filadelfija.

Sud je u martu ove godine odobrio ekshumaciju tijela, a posmrtni ostaci poslati na testiranje u aprilu, piše "Roling stoun", podsjeća Newser.

U emisiji koja je prikazana u utorak, gledaoci su konačno dobili odgovor na ovo pitanje: Tijelo je zaista pripadalo Holmsu.

Naučnici su za potvrđivanje identiteta koristili Holmsov zubni karton, s obzirom na to da nije bilo tragova DNK zbog bizarnog zahtjeva samog doktora.

Naime, njegov kovčeg je prilikom sahranjivanja ispunjen betonom, spušten na dubinu od tri metra, a zatim zaliven dodatnom količinom betona.

Jedna od posljedica bili su savršeno očuvani brkovi na glavi ubice.

"Smrad je bio nepodnošljiv", rekao je jedan od antropologa sa Univerziteta.

Tijelo je ponovo sahranjeno, ali je Madžet i dalje skeptičan.

"Ovo me neće odvratiti od daljeg istraživanja", rekao je.

Pretpostavlja se da je Holms ubio između 20 i 200 ljudi. Iako je priznao 27 ubistava, samo devet je zvanično potvrđeno. Neke od osoba za koje je tvrdio da ih je ubio zapravo su bile još žive.

Bonus video: