Sandra Bulok - nesebična zvijeza velikog srca

Na promociji filma “Despicable”, Bulok se pojavila u cipelama specijalno izrađenim za nju, a one su se uz još 9 pari, našle na aukciji
120 pregleda 2 komentar(a)
Sandra Bulok, Foto: Shutterstock
Sandra Bulok, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.09.2017. 10:16h

Oskarovka Sandra Bulok odavno važi za jednu od omiljenih holivudskih ličnosti, ali malo je poznato da ova glumica veliki dio svog honorara prosljeđuje u humanitarne svrhe.

Nedavno se našla među brojnim zvijezdama koje su donirale novac za žrtve uragana Harvi koji je pogodio Teksas i izazvao poplave, ostavivši mnoge porodice bez domova i dok su njene kolege, ali i muzičari i komičari slali na hiljade dolara, Bulok je cifru zaokružila na milion.

“Zahvalna sam na tome što sam u mogućnosti da pomognem. Moramo voditi računa jedni o drugima”, kazala je tim povodom glumica, koja je od 2001. godine dala čak šest miliona dolara u dobrotvorne svrhe.

Tako je organizaciji Crveni krst donirala milion nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, isti iznos je izdvojila i 2004. kada je cunami pogodio Indoneziju 2004, a već naredne godine milion iz svog budžeta izdvojila je za žrtve uragana Katrina.

I 2011. godine milion dolara poslala je Crvenom krstu uz napomenu da je novac namijenjen žrtvama zemljotresa i cunamija u Japanu, ali glumica nije stala na tome. Ironično, na promociji filma “Despicable” u kojem pozajmljuje glas negativcu, Bulok se pojavila u cipelama Ruperta Sandersona specijalno izrađenim za nju, a nekoliko dana kasnije one su se uz još devet pari sa autogramom, našle na aukciji.

Novac sa “Art + Practice Foundation” proslijeđen je organizaciji za organizaciju koja ohrabruje edukaciju i kulturu među djecom bez roditelja, omogućavajući im besplatne kurseve, školovanje i propusnice za sve muzeje.

Nekoliko godina kasnije 86-godišnji Svend Pitersen, dugogodišnji menadžer hotela Beverly Hills, ostao je bez posla, pa je pokrenuo prikupljanje novca na GoFundMe platformi, kako ne bi postao beskućnik. Među 400 ljudi koji su mu donirali novac našla se i Bulok koja je Pitersenu poklonila pet hiljada dolara.

Bulok je ubrzo izdvojila još jedan milion sa svog bankovnog računa, a ovoga puta namijenila ih je organizaciji “Ljekari bez granica” i njihovu misiju na Haitiju koji je bio žrtva zemljotresa. Iako je 2005. donirala milion za žrtve uragana Katrina, 2012. Bulok je odlučila da izdvoji još 25 hiljada dolara kako bi se obnovila srednja škola iz te oblasti, a otvorila je i zdravstveni centar u Nju Orleansu.