Muzika okupila ljude: Prvi javni čas PJF-a U Petrovcu

Za koji dan polaznici će opet održati mini svirku, a imaće i završni koncert 3. septembra
0 komentar(a)
Petrovac, festival, Foto: Privatna arhiva
Petrovac, festival, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.08.2017. 15:22h

Za jedanaesti Petrovac Jazz festival (PJF) koji zvanično počinje u petak 1. septembra sve je spremno, a tome najbolje svjedoče polaznici Master Workshopa koji su juče ispred spomen doma Crvena komuna u tom gradu imali koncert. Whorkshop vodi crnogorski gitarista Šule Jovović, a koncert koji je održan u podne izazvao je pažnju Petrovčana i gostiju.

“Petrovčani već danima slušaju kako polaznici Master Workshopa vrijedno vježbaju i uče, ali su njihovim jučerašnjim koncertom bili poprilično oduševljeni. Bez prevelike najave, njih oko 13 koliko ih trenutno ima na predavanjima koja će Šule voditi do 3. septembra, izašlo je ispred spomen doma Crvena komuna i počeli su da sviraju, a njihova muzika okupila je ljude koji su ih sa oduševeljenjem slušali. Zato smo odlučili da nakon još nekoliko časova, za koji dan opet priredimo neki opuštenu svirku tokom dana, dok će sve ono što su naučili tokom ove sedmice pokazati na završnom koncertu koji će biti 3. septembra u Crvenoj komuni u 20 časova”, pohvalio se direktor Petrovac Jazz festivala, Vinko Mihajlović.

Master Workshop je počeo 28. avgusta, a predavanja se održavaju svaki dan od 12 i 17 časova.

“Zadovoljni smo brojem polaznika, čak se nijesmo nadali da će ih biti toliko, a siguni smo da kad zvanično počne festival da će doći još neko. Klinci su zaijsta sjajni, spremni da rade i nauče, puni elana, što dodatno utiče na atmosferu na časovima. S ozirom na to da su neki od njih, što se kaže, “tek juče uzeli instrumente u ruke”, odlično sviraju pa me i ne čudi jučerašnja reakcija publike” ponosan je Mihajlović.

Posebno ga raduje činjenica da su se Master Workshop časovima pridružili i članovi Gradske muzike.

Jedanaesto izdanje Petrovac Jazz festivala počeće u petak koncertom polaznika Master Workshopa, a nakon njih publika će imati jedinstvenu priliku da uživa u slikarsko-plesnom performansu “Govor tijela jeste govor duše”. Ovogodišnji program ove muzičke manifestacije odvijaće se na sedam lokacija u dva grada- Budvi i Petrovcu, trajaće deset dana sa preko 200 učesnika, a ljubitelji džez muzike imaće prvi put priliku da uživaju ne samo u muzičkom programu, već i u drugim umjetnostima kroz koje će biti predstavljena džez kultura.

Bonus video: