Osiguravajuća firma tužila Kanje Vesta

Reper je otkazao 21 koncert nakon serije bizarnih incidenata
0 komentar(a)
Kanje Vest, Foto: Reuters
Kanje Vest, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2017. 08:55h

Osiguravajuća firma Lojds iz Londona podnijela je kontratužbu protiv repera Kanjea Vesta.

Oni tvrde da u osiguravajućoj polisi stoje navodi vezani za konzumiranje alkohola i droge, a sve vezano za otkazivanje reperove turneje.

Vest je od firme zatražio 10 miliona dolara ranije ovog mjeseca, jer su odbili da mu isplate novac za otkazanu turneju Sent Pablo koja je trebalo da bude održana u novembru prošle godine.

Reper je otkazao 21 koncert nakon serije bizarnih incidenata u kojima je davao kontroverzne izjave oko Bijonse i Džej-zija, te davao podršku sadašnjem američkom predsjedniku Donaldu Trampu.

Vestov doktor i nezavisni ljekar su procijenili da nije sposoban da nastavi turneju, koja je otkazana da bi se muzičar podvrgnuo liječenju.

Osiguravajuća kompanija je odbila da isplati novac Vestu jer smatraju da je njegovo stanje povezano sa zloupotrebom droga i alkohola.

Vestovi advokati su naveli da Lojds implicira da je to što reper koristi marihuanu dovelo do njegovog medicinskog stanja.

Iz Lojdsa su odgovorili da u medicinskoj istoriji Vesta postoje "suštinske neregularnosti" i tvrde da mu ne duguju novac.

Bonus video: