Epsko putovanje starog terijera: Laki prešla 160 kilometara širom Švajcarske za jedan dan

Pored nekoliko krpelja, Laki nije izgledala kao da je povrijeđena tokom svog putovanja

9034 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ženka graničnog terijera po imenu Laki napravila je epsko putovanje od 160 kilometara širom Švajcarske, objavili su lokalni mediji. I sve to u jednom danu.

Njeni vlasnici, koji su otputovali u Berlin, ostavili su je u pansionu za pse u regionu Berna, ali je 14-godišnji pas pobjegao u ponedjeljak uveče, prenio je "Gardijan".

Sljedećeg jutra pas se poajvio u Ženevi 160 kilometara odatle.

"Postojala je rupa u ogradi", rekla je Dženifer Vagner, vlasnica psa, za švajcarski javni servis RTS.

Pas je pronađen u blizini Ženevskog jezera ujutro 1. avgusta, kada je počela proslava švajcarskog nacionalnog praznika. Stanovnik Ženeve vidio je životinju pored puta i alarmirao nadležne.

Pošto je Laki imala mikročip, policija je brzo ušla u trag njenim vlasnicima, koji su u Berlinu čekali vijesti, prenosi N1.

Pored nekoliko krpelja, Laki nije izgledala kao da je povrijeđena tokom svog putovanja.

"Srećna sam što je zdrava, nije uginula i nije povrijeđena“, rekla je Vagnerova za RTS i dodala da su se veoma bojali za nju.

Vagnerova misli da je njen pas imao malu pomoć za svoje epsko putovanje. Ona vjeruje da je neko sigurno pokupio veoma druželjubivog psa i odvezao je u Ženevu.

"Ne mislim da je moguće da je pretrčala (cio put). To je 160 kilometara“, rekla je ona. To je nemoguće za psa za tako kratko vrijeme“, istakla je Vagnerova.

Bonus video: