(VIDEO) Svjetlucavo morsko biće koje izgleda kao anđeo

Na engleskom se zove "sea angel", što znači morski anđeo, i nije teško pretpostaviti zašto ako samo gledamo u njega

11673 pregleda 66 reakcija 3 komentar(a)
"morski anđeo", Foto: Printscreen YouTube
"morski anđeo", Foto: Printscreen YouTube

Svetlucavo plutajuće stvorenje kao da je iz drugog svijeta. U stvari, na neki način i jeste.

Ovo neobično biće izgleda kao snimak nekog stvorenja iz drugog svijeta ili nečega što je možda stvorila vještačka inteligencija. Ali nije baš tako, prenosi N1.

Ni vještačka inteligencija ga nije stvorila, ali kada je riječ o "onom svijetu", na neki način se to može reći.

Ovo stvorene, prečnika oko tri centimetra, pripada plutajućim morskim puževima ili morskim leptirima i živi u hladnim morima – Sjevernom okeanu i hladnim vodama sjevernog Atlantika, a životno okruženje mu se prostire od površine do dubine od najmanje 500 metara.

Na engleskom se zove "sea angel", što znači morski anđeo, i nije teško pretpostaviti zašto ako samo gledamo u njega.

Međutim, ovo stvorenje latinskog imena Clione limacina uopšte nije anđeosko. To je predator koji se hrani gotovo isključivo svojim srodnicima, drugim vrstama iz roda morskih leptira.

Ono što je interesantno u vezi sa njim jeste da njegov/njen glavni plijen nije dostupan veći dio godine, pa kada plijena ima dovoljno, riba anđeo gladuje. Tokom gladovanja, može se zapravo smanjiti na jedva trećinu svoje normalne veličine i preživjeti.

Takođe je hermafrodit, što znači da ima i muške i ženske polne organe istovremeno, a u materici živi oko dvije godine. Osim ako, naravno, prvo ne postane hrana za grabljivce, uglavnom kitove bale i neke vrste riba.

Bonus video: