Zakerberg: Mask je neozbiljan, ništa od borbe u kavezu

Obojica su u junu pristali na "okršaj" kada je Mask tvitovao da je spreman za borbu u kavezu

6520 pregleda 29 reakcija 4 komentar(a)
Zakerberg, Foto: REUTERS
Zakerberg, Foto: REUTERS

Čelnik Mete Mark Zakerberg rekao da ništa od borbe u kavezu s poslovnim suparnikom i milijarderom Elonom Maskom koja se navodno trebala održati u Italiji.

Zakerberg tvrdi da je Mask "neozbiljan", piše Radio Slobodna Evropa.

Obojica su u junu pristali na "okršaj" kada je Mask tvitovao da je spreman za borbu u kavezu.

Vlasnik Fejsbuka i Instagrama je nakon toga objavio "skrinšat" Maskove objave uz odgovor: "Pošalji mi lokaciju."

Međutim, Zakerberg je u nedjelju na svojoj novoj društvenoj platformi Threads objavio da "Elon nije ozbiljan".

Borba se trebala održati 28. augusta.

"Vrijeme je da krenemo dalje. Ponudio sam mu dogovor. Šef UFC-a (Ultimate Fighting Championship) Dejn Vajt je ponudio da naša borba bude legitimno takmičenje u dobrotvorne svrhe. Elon ne želi da potvrdi datum, govori da mora na operaciju, a sada traži da umjesto borbe odradi trening u mom dvorištu. Ako Elon ikada bude ozbiljan oko prave borbe, zna kako doći do mene. Želim se fokusirati na borbu s ljudima koji sport shvataju ozbiljno", objavio je Zakerberg.

Mask je prošle sedmice na platformi X, ranije poznatoj kao Tviter, objavio da je razgovarao s premijerkom Italije Đorđom Meloni i italijanskim ministrom kulture o lokaciji humanitarne borbe sa Zakerbergom, rekavši kako je riječ o istorijskoj lokaciji.

Italijanski ministar je izjavio da će lokacija biti istorijska, ali da se neće održati u Rimu.

"Razmišljamo kako da organiziramo taj veliki humanitarni i istorijski događaj istovremeno vodeći računa o zaštiti lokacije", rekao je italijanski ministar kulture.

Ministar je istakao da će se "golemi iznosi, milijoni eura donirati dvjema italijanskim dječijim bolnicama", a Mask je objavio da "sav novac ide ratnim veteranima".

Zakerberg trenira mješovite borilačke vještine, a ranije ove godine objavio je kako je završio svoj prvi turnir u jiu-jitsu. Mask je prošle sedmice kazao da je trenirao za borbu dižući tegove.

Bonus video: