Glumica Lea Ramini krivi sajentologe za zlostavljanje

Ona je takođe istakla nadu da će se u cijelu priču uključiti i FBI, jer joj je plan da sakupi dovoljno dokaza o kriminalnim radnjama čiji su počinioci čelnici sajentološke crkve
135 pregleda 0 komentar(a)
Lea Ramini, Lea Remini, Foto: Wikimedia Commons/Manfred Baumann
Lea Ramini, Lea Remini, Foto: Wikimedia Commons/Manfred Baumann
Ažurirano: 27.08.2017. 18:18h

Glumica Lea Ramini poznata po ulozi u seriji “King of Queens”, a u posljednje vrijeme po ratu koji je objavila sajentološkoj crkvi i njenim čelnicima, ne planira da odustane od objelodanjivanja informacija o zajednici čiji je član i sama bila.

Ramini je u drugoj sezoni dokumentarne serije, čiji je i autor, “Leah Remini: Scientology and the Aftermath” obećala da će u narednom periodu postati još agresivnija prema sajentolozima, sa nadom da će pokrenuti policijsku istragu, te da će krivci biti kažnjeni za zlostavljanje.

Ona je takođe istakla nadu da će se u cijelu priču uključiti i FBI, jer joj je plan da sakupi dovoljno dokaza o kriminalnim radnjama čiji su počinioci čelnici sajentološke crkve.

“Pričam o FBI, o sudstvu, poreskim agentima. Ako FBI želi da učini nešto treba samo da upadne na njihov posjed i sve pretraži. Svi koji su ikada bili sajentolozi imaju svoj dosije. Sve što ste ikada rekli sadržano je u njima”, ispričala je ona za Hollywood Reporter.

Ramini, koja je sajentologiju napustila 2013. dvije godine kasnije je počela otvoreno da priča o tome šta se dešava iza zatvorenih vrata te religije, što niko prije nje nije činio. Brzo je napisala i knjigu o svom iskustvu, a na kraju je pokrenula i dokumentarnu seriju u kojoj iznosi sve što joj se događalo, ali dovodi i druge osobe koje su napustile sajentologiju, kako bi podijelili svoje priče.

Sajentološka crkva je podigla tužbu protiv glumice, tvrdeći da se čini kako bi privukla pažnju jer je njena karijera propala, ali je Ramini uzvratila kontra tužbom. U međuvremenu, ona tvrdi da je sa serijalom pomogla mnogima.

“Neki ljudi koji su bili članovi sajentološke crkve su mi rekli da su gledali moju seriju i nakon toga odlučili da napuste sajentologiju. To su momenti kada shvatim da zaista ima efekta to što radim”, ispričala je ona ranije.

Bonus video: