VEČERAS NA ŠETALIŠTU

U susret Hercegnovskom strip festivalu: Koncert grupe Artan Lili

Za goste umjetnike biće organizivano predstavljanje kulturno umjetničkog nasljeđa Herceg Novog, Boke i Crne Gore, ali i našeg podmorja
0 komentar(a)
Artan lili
Artan lili
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Koncert grupe Artan Lili koji će biti održan u večeras u 22 sata u popularnoj hercegnovskoj Pivnici na Šetalištu Pet Danica biće najava ovogodišnjeg Hercegnovskog strip festivala (HSF), jedine manifestacije posvećene stripu u Crnoj Gori. Njihov nastup najavljen je kao  poklon koji gradu donose HSF i kafe bar Pivnica.

Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Hercegnovskog strip festivala, će se održati od 1. do 6. septembra na više lokacija, a predstaviće se deset specijalnih gostiju, četiri instruktora i teoretičara stripa, četiri stalna gosta, šest izdavačkih kuća i preko četrdeset gostiju. Program podrazumjeva četrnaest izložbi, šest muzičkih programa i preko sedamdeset časova kulturno-zabavnog sadržaja tokom šest festivalskih dana.

“HSF je svoj status jedne od tri regionalno najvažnije manifestacije posvećene stripu ponovo potvrdio dovodeći stvaraoce iz samog svjetskog vrha strip umjetnosti, ali i izuzetno bogatim programom ispunjenim izložbama, radionicama, predavanjima, besplatnim crtanjem za fanove, žurkama i berzom stripova. Ponovo je program podignut za nivo više pa je osim unapređivanjem strip-radionica i predavanja, koje se u ovogodišnjem izdanju HSF-a ogleda uspostavljanjem saradnje sa hercegnovskim i tivatskim osnovnim školama, kao i sa školama crtanja iz Bara i Nikšića, novina u programu i činjenica da će izložbe radova svih specijalnih gostiju biti otvorene isto veče u tri galerije i to zajedno sa svečaniom otvaranjem festivala. Novina u programu je, s obzirom na ogromnu zainteresovanost za beslatno crtanje za fanove, to što je uveden još jedan dan kada kada će se posjetioci moći družiti sa gostima umjetnicima, pa je tako cjelodnenvo crtanje osim u subotu (2. septembar) na trgu Nikole Đurkovića i nedjelju (3. septembar) na Škveru, ove godine i u srijedu (6. septembar) na Peoples beach baru”, navode iz HSF.

Za goste umjetnike biće organizivano predstavljanje kulturno umjetničkog nasljeđa Herceg Novog, Boke i Crne Gore, ali i našeg podmorja.

Učesnici HSF će zajednički crtati Strip u boci i tako poslati poruku svijetu da je strip najkompleksnija umjetnost koja spaja skoro sve grane vizuelnog stvaralaštva ,ali i ljude i civilizacije. Svi umjetnici će učestvovati i u live art izradi slika od čije pordaje će se dopuniti fond namjenjen pomoći Luštici da se oporavi od požara koji su nedavno devastirali ogromne površine ovog poluostrva.

Specijalni gosti HSF: R.M. Guera, Roger Ibanez, Toni Fejzula, Goran Sudžuka, Maurizzio di Vincenzo, Antonio Lucchi, Valerio Held, Dražen Kovačević, Richard Marazano, Enis Čišić.

Gosti HSF: Tihomir Tikulin, Iztok Sitar, Vlada Vesović, Milorad Vicanović – Maza, Stevan Subić, Krešimir Biuk, Luka Cakić, Marko Stojanović, Emir Pašanović, Pavle Zelić, Ivan Šainović, Siniša Banović, Aleksa Gajić, Milica Mastelica, Dragana Kuprešanin, Bora Grbić, Milan Mišić, Dražen Baletić.