Rukavica Fredi Krugera ide na aukciju

Prema pisanju “The Guardiana”, očekuje se da će početna cijena rukavice biti 400.000 funti

1748 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Više od 1800 predmeta iz filmova biće predstavljeno na grandioznoj aukciji memorabilija, ukljućujući poznatu rukavicu Fredi Krugera iz horor filma “A Nightmare on Elm Street”.

Osim rukavice, sa britvama umjesto prstiju, koju je nosio glumac Robert Ingland u poznatom filmu, biće dodana i originalna skica nje. Prema pisanju “The Guardiana”, očekuje se da će početna cijena rukavice biti 400.000 funti.

Predmeti iz filmova, kao što je “The Shining and Sweeney Todd”, takođe će biti predstavljeni na četverodnevnoj aukciji koja počinje 9. novembra. Očekuje se ukupna zarada do 12 miliona funti.

Opis aukcije na Propstoreovom sajtu kaže:

“Skoro 1800 različitih rijetkih predmeta, kostima i muzičkih uspomena biće stavljeno na aukciju, uključujući kako predmete iz preko 550 filmova i serija, tako i elemente iz 190 muzičkih jedinica”.

Očekivana cijena kostima Džejsona Vurhisa iz filma “Friday the 13th” biće do 100.000 funti, dok scenarij “The Shining” sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi bi trebalo da dostigne početnu cijenu od 60.000 funti.

Među ostalim predmetima, učesnici aukcije će moći da se bore i za britvu Džoni Depa iz filma 2007. godine “Sweeny Todd”, za šminku Penivajza iz filma “It:Chapter Two”2019. godine, kao i za masku duha iz poznate franšize filmova “Scream”.

Četvrti dan aukcije biće otvoren za online licitaciju preko telefona ili pisama, dok će licitacija uživo biti otvorena za javnost na BAFTA 195 Piccadilly u Londonu samo tokom prva dva dana.

Bonus video: