Emina Čunmuljaj: Siromaštvo više ne možemo ignorisati

"Dok sam živa trudiću se da pomognem i nadam se da ćete mi se pridružiti u tome”
231 pregleda 43 komentar(a)
Emina Čunmuljaj, Foto: Instagram
Emina Čunmuljaj, Foto: Instagram
Ažurirano: 10.08.2017. 05:59h

Čuvena manekenka Emina Čunmuljaj proteklih dana uključila se u humanitarnu akciju u Albaniji i o tome obavijestila svoje pratioce na Instagramu, kako bi ukazala na problem siromaštva u toj državi.

“Danas sam bila u obilasku sa predstavnicima humanitarne organizacije Fundjavë Ndryshe u Albaniji i bilo je veoma emotivno. Srce mi se slama kada vidim toliko siromaštvo u zemlji koja ima mnogo prirodnih bogatstava. Mogu obećati da ću se dok sam živa truditi da pomognem onoliko koliko mogu i nadam se da ćete mi se pridružiti u tome”, napisala je uz fotografiju na kojoj u bijeloj majici i farmericama, poput glumice Anđeline Džoli, i sa kesama u rukama obilazi one kojima je pomoć potrebna.

I narednih dana ljepotica porijeklom iz Tuzi je pratioce obavještavala o svom humanitarnom angažmanu u okolini Skadra.

“Ne mogu da spavam, jer ne mogu da prestanem da mislim na ove porodice... Na dječije osmijehe kada otvore kutije sa igračkama”, napisala je ona prije dva dana uz još jednu poruku svima da se uključe.

“Siromaštva je toliko da ga više ne možemo ignorisati, moramo pomoći koliko možemo, a volonteri su uvijek dobrodošli”, navela je Čunmuljaj.

Njenu posjetu siromašnima ispratili su i albanski mediji, u intervjuu za "Tirana Today" ona je navela da kada je postala dio ove akcije nije znala gdje će ići, niti šta tamo može očekivati, te da je veoma pogodili prizori na koje naišla, poput starice koja živi u ekstremnom siromaštvu.

Nekadašnja manekenka se u razgovoru za ovaj portal još jednom prisjetila svoje mladosti u brdima Tuzi i početka karijere u Italiji.

"Emina je bila djevojka u malom selu, do 16. godine čuvala je krave. Bila sam veoma jednostavna osoba i ostala sam takva. Sjećam se momenta kada sam otišla u Italiju i prvi put jela hranu iz restorana u sobi, zajedno sa još pet djevojaka. Ali moje odrastanje nije bilo u siromaštvu, ništa poput onoga što sam vidjela u ovoj akciji", kazala je Čunmuljaj, koja sa suprugom Semom Nazarijanom, iranskim milionerom, ima ćerku Elu. Ona je trenutno na odmoru koji provodi u Grčkoj, Albaniji i Crnoj Gori.

Bonus video: