Dabanović sjutra u Rožajama: Biće šala i o sjevernjacima

"Nadam se da će se publika prepoznati i poistovjetiti sa tim pričama," kaže komičar
2 komentar(a)
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Andrija Dabanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.08.2017. 18:49h

Podgorički stand up komičar Andrija Dabanović, u okviru narednog nastupa zasmijavaće Rožajce i to sjutra u Centru za kulturu, a za njih je ovoga puta pripremio standardni repertoar osvježen šalama inspirisanim upravo sjevernjacima.

„Nastup će se održati u sklopu manifestacije Dani dijaspore, od 20 sati. Imaću veliku čast i zadovoljstvo da nastup otvori najbolji bosanskohercegovački komičar Marko Puljiz“, najavio je Dabanović, dodajući da karta za 90 minuta smijeha košta tri eura.

Iako je njegov standardni materijal nepoznat tamošnjoj publici, odlučio je da ga neznatno izmijeni.

„Srećan sam što će ovo biti moj prvi nastup pred rožajskom publikom, pa sam osim standardnog materijala za njih u repertoar uvrstio i dio novog, koji je usko vezan za ljude koji žive na sjeveru Crne Gore i nadam se da će se većina njih prepoznati i poistovjetiti sa tim pričama“, nagovještava on.

„Raduje me što ću nastupati u velikoj sali sa oko 400 mjesta i nadam se da će publika doći u što većem broju“, poručuje komičar koji iza sebe već ima veliki broj nastupa širom regiona.

„Iza sebe imam oko 60 nastupa, što je ujedno i veliki uspjeh i iskustvo za mene, ali u poređenju sa kolegama iz regiona ta brojka je i dalje niska, jer pojedini broje preko dvije hiljade nastupa pred domaćom i regionalnom publikom“, skromno odgovara Dabanović.

Na pitanje koji su mu ostali u najljepšem sjećanju, izdvaja one u rodnom gradu.

„Možda zato što su i najteži, jer živim ovdje i osjećam veliku odgovornost, a i napetost. Uvijek su reakcije više nego zadovoljavajuće, što mi daje motivaciju da nastavim dalje da radim na sebi i svom materijalu“, pojasnio je on.

„Što se tiče nastupa van naše zemlje, najzahvalnija i najbolja publika je u Zagrebu. Njima prija naš mentalitet, pogotovo naš naglasak koji im je sam po sebi smiješan, a kada na to dodate i dobar materijal, uspjeh je zagarantovan“, tvrdi on.

Komičar sa kolegama Puljizom i Đurom Franetom radi na sitkomu „Van dometa“, ali to ga ne odvraća od nastupa.

„Nakon Rožaja ću napraviti kratku pauzu od nastupa, jer ću to vrijeme posvetiti stvaranju novog materijala i poboljšanju postojećeg. Izvjesno je da ću od septembra ponovo ići u Hrvatsku, a do kraja godine i u Ljubljanu, što je novi izazov za mene, jer do sada nisam nastupao pred slovenačkom publikom“, ispričao je on.

Bonus video: