FOTO Počeo Karneval u Riu: Psi u kostimima i šljokicama paradirali gradom

Psići raznih veličina i rasa veselo su prošetali mašući repovima, dok su organizatori preko razglasa saopštavali njihova imena, dok su ulice bile zatrpavane konfetama

9605 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru počeo je danas tradicionalnim paradama igrača, ali i paradom nekoliko desetina pasa obučenih u kostime sirena, superheroja, leptira i klovnova, koji su sa vlasnicima veselo trčali na omiljenoj uličnoj zabavi u tom brazilskom gradu.

Više od 200 vlasnika pasa okupilo se danas sa svojim ljubimcima, na jednoj plaži u Riju, gdje su psi odjeveni u til i šljokice učestovali na takmičenju izbora za najbolji kostim dana.

Psići raznih veličina i rasa veselo su prošetali mašući repovima, dok su organizatori preko razglasa saopštavali njihova imena, dok su ulice bile zatrpavane konfetama.

Čivava Alana se istakla kao svjetlucava sirena, dok je koker španijel Trinde bio Hermiona u ogrtaču, a ši-cu po imenu Bidu je nosio kostim Supermena. Jedan pitbul, po imenu Skubidu, nosio je kostim lava sa neposlušnom zlatnom grivom.

Dvogodišnji jazavičar Pasoka sa 100.000 pratilaca na Instagramu, paradirao je maskiran kao hot dog, sa sve prelivom od kečapa i senfa. Njegov vlasnik je ponosno rekao da je Pasoka pravi influenser.

Vlasnici pasa su poslije te parade nastavili da se zabavljaju u gradu gdje je u toku i "pravi" karneval.

Petodnevni karneval predstavlja jednu od glavnih atrakcija Rio de Žaneira. Raznobojna parada članova škola sambe smatra se najspektakularnijom proslavom te vrste na svijetu.

Bonus video: