Prvoaprilske šale na britanski način: Od holivudskog vojvode do paste za zube sa bijelim lukom

Lanac radnji "Trade and DYI" za majstore-amatere "lansirao je" danas mirise namenjene i klijentima i prodavcima da bi privukli mušterije: miris piljevine, "vodovoda i kanalizacije" i zavarivanja. Opis proizvoda glasi: "Uživajte u elegantnim tonovima mirisa koji prevazilaze vrijeme. Probudite svoju dušu notama piljevine, otkrijte zadivljujuće putovanje kroz bogate mirise vodovoda i kanalizacije i zapalite plamen želje šapatom mirisa zavarivanja"

3535 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britanski princ Hari i Megan Markl su od kralja Čarlsa tražili da im dozvoli da svoje titule promijene u "vojvoda i vojvotkinja od Holivuda" - piše londonski tabloid "Ekspres" u onlajn rubrici o prvoaprilskim šalama koje ne prestaju od jutros.

Promjena titula će vjerovatno biti otkrivena u razgovoru sa Oprom Vinfri, a "Netfliks" je zainteresovan da plati snimanje dokumentarne serije od 27 epizoda o tome, objavio je list.

Kao razlog promjene je navedeno to što su poznate američke ličnosti s kojima su Hari i Megan "pokušali da se sprijatelje" u SAD bile zbunjene njihovim titulama vojvode i vojvotkinje od Saseksa, redovno ih pitajući "šta je Saseks?" i "da li je Saseks blizu Australije?".

Kompanija za luksuzne vrste vina i sira "Mouse and Grape" je objavila da je iznijela na tržište ekološki prihvatljive limenke sa "mješavinom tri vrhunska vina sa tri britanska sira": pjenušavi "Chardonnay and Nettlebed Creamery Bix" - sir sa trostrukim kremom, "Grenache Rose & White Lake Cheese Driftwood" - kremasti i meki sir, sa biberom i "zemljanom korom" i "Old Wine Garnacha & Quicke's Cheddar Cheese" - bogati sir i puterasti ekstra zreli sir cijeđen kroz platno.

Firma poznata po sladoledu "Dazs" je objavila da "unosi snažne ukuse" tradicionalnog škotskog specijaliteta od iznutrica - "hagisa" u "svilenkasto glatki sladoled od vanile, napravljen od 100 odsto škotskog mleka i kajmaka, dostupan ograničeno vrijeme".

Časove za rekreaciju pasa je "kao prva u svijetu" najavila firma "Gymbox" omogućivši posjetiocima teretana da na spravama rade zajedno s ljubimcima.

Kompanija za kuhinjsku opremu "Lakeland" je objavila da je počela proizvodnju prve friteze na svijetu obložene dijamantima, koju ručno proizvodi dvoje poznatih britanskih umjetnika. Prvu takvu fritezu u jednoj njenoj prodavnici "čuva naružano obezbjeđenje, a može se kupiti isključivo danas, 1. aprila". Na kupcima je da nađu tu prodavnicu.

Od danas, 1. aprila, kreću vozovi ka londonskom aerodromu Hitrou sa nizom vagona koji će biti "prva velika picerija na svijetu na šinama". Jedna pica sa bogatim punjenjem prodavaće se samo danas i zove se "Aprililili!".

Pošto se psi opiru prevozu u prtljažniku automobila, japanski proizvođač "Honda" je uveo "najsavremeniju tehnologiju PAW-S" - uređaj koji otvara prtljažnik čim pas priđe, ubacuje ga tamo i smjesta zaključava "bez potrebe za pomoći vlasnika".

Lanac radnji "Trade and DIY" za majstore-amatere "lansirao je" danas mirise namenjene i klijentima i prodavcima da bi privukli mušterije: miris piljevine, "vodovoda i kanalizacije" i zavarivanja. Opis proizvoda glasi: "Uživajte u elegantnim tonovima mirisa koji prevazilaze vrijeme. Probudite svoju dušu notama piljevine, otkrijte zadivljujuće putovanje kroz bogate mirise vodovoda i kanalizacije i zapalite plamen želje šapatom mirisa zavarivanja".

Proizvođač kancelarijskog materijala "Ryman" je objavio prodaju paketa hemijskih olovki sa mirisima dimljene slanine, engleskog "crnog pudinga" i dinstanog pasulja. Olovke su namijenjene korišćenju uz doručak, treba ih čuvati u frižideru i smeju se koristiti najviše tri dana, počev od danas, 1. aprila. "Ko ne bi uživao u mirisu masti i mesa koji cvrče u tiganju, dok škraba radnim danom?" - reklamni je slogan te firme.

Na sličnu ideju je došla i prodavnica "LEON Grocery": lansirala je novu pastu za zube sa ukusom - bijelog luka opisujući je kao "oštru, kremastu i sa dodatnim zalogajem". Stomatolog u LEON Meri Buke je izjavila da je "nana predugo monopolizovala pastu za zube – vrijeme je za ukus dobrote, za ukus bijelog luka!".

Bonus video: