Južnokorejski predsjednik usvojio psa koji je spasen iz moguće klanice

Južnokorejski predsjednik već ima dva psa, Mari i Đin-Đinga, a njima će se pridružiti i četvorogodišnji mješanac Tori, saopšteno je iz predsjedničke kancelarije
1 komentar(a)
Mun Džae-in pas, Foto: Reuters
Mun Džae-in pas, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2017. 08:58h

Predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in, zemlje u kojoj je popularno konzumiranje mesa pasa, ispunio je svoje izborno obećanje i usvojio je psa koji je spasen iz moguće klanice.

Južnokorejski predsjednik već ima dva psa, Mari i Đin-Đinga, a njima će se pridružiti i četvorogodišnji mješanac Tori, saopšteno je iz predsjedničke kancelarije.

Aktivisti za zaštitu životinja prije dvije godine su kupili psa od čovjeka za koga se sumnja da je mamio napuštene pse, a potom ih zlostavljao i jeo.

"Komšija je vidio kako je stariji muškarac metalnom šipkom ubio psa i ubijedio ga je da mu proda Torija kako bi ga spasao. Kupac je potom doveo Torija kod nas, ali smo imali velike probleme da mu pronađemo novog vlasnika", rekla je Li Jong-Ki iz organizacije "Koegzistencija životinjskih prava na zemlji".

Mun Džae-in je je u maju pobijedio na izborima bivšu predsjednicu Park Geun-hje. Ona je razbjesnila ljubitelje životinja kada je napustila svojih devet pasa kada je napustila predsjedničku palatu.

Bonus video: