Kako se rasipala Mel B: Zaradila skoro 50 miliona eura u karijeri, pa bankrotirala

Na sudu u Los Anđelesu, gdje se odvija njezina brakorazvodna parnica, bivša spajsica je izjavila da novac više nema te da samo još jedna njena firma ima nešto preko hiljadu eura na računu
1 komentar(a)
Mel B, Foto: Wikipedia
Mel B, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 03.07.2017. 13:48h

Pjevačica Mel B, koja je postala poznata kao članica grupe Spice Girls, bankrotirala je, iako je zaradila oko 45 miliona eura u karijeri.

Na sudu u Los Anđelesu, gdje se odvija njezina brakorazvodna parnica, bivša spajsica je izjavila da novac više nema te da samo još jedna njena firma ima nešto preko hiljadu eura na računu.

Njena advokatica je dodala da je za to jednim dijelom zaslužan njen način života dok je bila u braku sa Stefaneom Belafonteom, piše Daily Mail. "Na kraju godine nikad nisu imali novca da plate porez", rekla je advokatica.

Dok je bila sudija u muzičkoj emisiji"America's Got Talent", navodno je primala oko 200 hiljada eura mjesečno.

Advokatica je otkrila na šta je novac potrošen, pa se tako u njenom parku nalazio Bently Continental GTC, zatim Ferrari California i blindirani Cadillac Escalade.

Mel je kupovala i minđuše od 60 hiljada eura i dijamantske prstene vrijednosti od 200 do 500 hiljada eura. Vjerenički prsten je platila 70 hiljada eura, a imala i je i kolekciju roleks satova.

Preko 600 hiljada eura je potrošila na torbe brendova Birkin, Lui Viton i drugih. Na putovanja je išla privatnim avionima i u najskuplje hotele, a umjeli su da za jednu večeru potroše po 15 hiljada eura.

U Majamiju su imali vikendicu vrijednu 3.5 miliona eura. Sada pokušavaju da prodaju porodičnu vilu koja se procjenjuje na sedam miliona eura.

Imala je privatno ostrvo vrijedno milion eura, koje je poklonila uskoro bivšem mužu. Milion eura godišnje je trošila na asistente, dadilje i ostalo osoblje.

Sada je u problemu jer Belafonte traži da mu Mel B plaća alimentaciju, ali i ogromne sudske troškove.

Bonus video: