Džordž Kluni prodao firmu za milijardu dolara

“Casamigos” je kupila britanska kompanija “Diageo” koji proizvodi popularna pića votku “smirnoff”, liker “baileys” i viski “johnnie walker”
106 pregleda 3 komentar(a)
Džordž Kluni, Foto: Shutterstock
Džordž Kluni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.06.2017. 09:31h

Slavni glumac Džordž Kluni prodao je svoju kompaniju za milijardu dolara. On je firmu “Casamigos” osnovao prije četiri godine, sa još dva partnera, od kojih je jedan Rend Gerber, suprug slavne manekenke Sindi Kraford. Kompanija za proizvodnju tekile je ekspresno porasla i postala vodeći brend u proizvodnji ovog pića. Prošle godine samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je 120.000 paketa od po devet litara tekile, a ove godine se na istom tržištu očekuje prodaja 170.000 takvih paketa.

“Casamigos” je kupila britanska kompanija “Diageo” koji proizvodi popularna pića votku “smirnoff”, liker “baileys” i viski “johnnie walker”.

"Da ste nas prije četiri godine pitali da li ćemo imati kompaniju koja vrijedi milijardu dolara, ne vjerujem da bih vam rekao da to mislim. Mi ćemo i dalje biti dio Casamigosa", izjavio je Kluni koji je ranije ovog mjeseca sa suprugom Amal dobio blizance.

"Šokirani smo iznosom koji smo dobili, jer nismo planirali da osnujemo kompaniju. Casamigos smo pokrenuli samo da bismo mi pili”, kazao je Gerber za "Good Morning America".

Bonus video: