POSLUŠAJTE: Kad Argentinka zapjeva o ljepotama Crne Gore

Tango kamp, koji će trajati od 25. jula do 13. avgusta i ove godine organizuje Tango Natural Montenegro, pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin
8 komentar(a)
Tango kamp Paula, Foto: Screenshot (YouTube)
Tango kamp Paula, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.06.2017. 16:47h

Na društvenim mrežama Internacionalnog tango kampa u Kolašinu, sedmi po redu, najavljuje se, između ostalog i videom snimljenim tokom prošlog ljeta.

Na tom snimku, redovna gošća Tango kampa, Argentinka Paula, pjeva na našem jeziku o ljudima i stvarima u koje se zaljubila tokom njenih posjeta Kolašinu.

Paula je tu duhovitu i dirljivu pjesmu otpjevala na melodiju jedne od najpoznatijih numera argentinskog tanga, a tekst koji je sama napisala.

Oko prevoda pomogli su joj kolašinski prijatelji.

Već na samom početku osvojila je srca publike stihom: "Zaljubih se u te divne ljude, u ples i gostoprimstvo. Zaljubih se u te planine, u kanjone, u rijeke, u jezera i u šume…"

U pjesmi je pomenula i ljubav prema kačamaku, šopskoj salati, bureku…

Tango kamp, koji će trajati od 25. jula do 13. avgusta i ove godine organizuje Tango Natural Montenegro, pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin. Kako se očekuje, privući će rekordan broj ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora.

Već tradicionalno, manifestacija nudi plesne ali i brojne druge aktivnosti, poput planinarenja, sportskog penjanja, biciklizma, streličarstva, joge, relaks programa, jahanja i kreativnih programa za djecu.

Događaj koji nudi jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa, prošle godine je posjetilo 520 gostiju iz 20 zemalja. Takođe, prošle godine je Nacionalna turistička organizacija toj manifestaciji dodelila priznanje “Wild Beauty Award”.

Učešće u Tango kampu je besplatno za sve neplesače.

Bonus video: