Sergej Ćetković promovisao slikovnicu: "Šta je slađe od kolača"

“Zahvalio bih se prijateljima koji su nas podržali na ovom projektu, kompaniji Vijesti i Kids Landu, jer ćete već od večeras moći da kupite ovu slikovnicu u njihovim prodavnicama i na svim trafikama”, kazao je Ćetković
570 pregleda 2 komentar(a)
Sergej ćetković, slikovnica, Foto: Mirela Hodžić
Sergej ćetković, slikovnica, Foto: Mirela Hodžić
Ažurirano: 07.06.2017. 20:16h

Najpoznatiji crnogorski pop muzičar Sergej Ćetković i njegova supruga Kristina, danas su u Delta Cityju pred velikim brojem djece i njihovih roditelja, promovisali svoju slikovnicu za mališane “Šta je slađe od kolača?”.

Prije obraćanja prisutnima, Ćetković se družio i fotografisao sa djecom i potpisao gotovo svaki primjerak. On je istakao da je za veći dio slikovnice zadužena Kristina, te da je on doprinio u osmišljavanju stihova koje prate slike ilustratorke Bojane Radovanović.

“Na ovome smo radili već neko vrijeme i glavna inspiracija su nam bila naše ćerke Lola i Mila, glavni likovi ove slikovnice, koja će vas djeco naučiti šta je slađe od kolača. To nisu samo iPadovi, video igrice i tableti, već postoji mnogo toga što možete naći i u svoja četiri zida, od kuhinjskog stola, do spavaće sobe roditelja ili mamine torbe i šminke”, poručio je muzičar.

“Zahvalio bih se prijateljima koji su nas podržali na ovom projektu, kompaniji Vijesti i Kids Landu, jer ćete već od večeras moći da kupite ovu slikovnicu u njihovim prodavnicama i na svim trafikama”, otkrio je Ćetković.

“Ovo je prvo izdanje i objavljeno je u Crnoj Gori, a već za nekoliko mjeseci će biti i na svim kioscima širom regiona”, poručio je on, a zatim istakao da se kupovinom slikovnice pomažu socijalno najugroženije porodoce u Crnoj Gori, jer će dio prihoda biti proslijeđen upravo njima.

“Zato znajte tate i mame, dok se vraćate u prošlost i otkrivate šta je to vama bilo slađe od kolača, da ste nekome učinili nešto lijepo, možda najslađe, i da ste pomogli kupovinom slikovnice”, dodao je Ćetković i obećao da Kristina i on neće stati na ovome.

“Slikovnicu će pratiti i crtani film o glavnim junakinjama, to će biti Lola i Mila, koje će u svakoj epizodi pokušati da dokažu šta je sve slađe od kolača. Mislim da je to generalno nedostajalo na našoj televiziji i našoj djeci”, naveo je pjevač.

“Ideja postoji nekoliko godina, sve je počelo kad smo dobili djecu koja su nas vratila u bezbrižne dane našeg djetinjstva, gdje kroz njihovu igru, osmijehe i svu čistotu koju djeca nose otkrivamo šta je slađe od svakog kolača”, ispričao je on, dodajući da je to i poenta knjige.

“Da se vratimo u djetinjstvo i da današnju djecu koja prave prve korake ili kreću u školske klupe upoznamo sa maštom koja može da bude mnogo, mnogo ukusnija od bilo kog kolača”, smatra Ćetković.

“Lola i Mila su i koautorke priče, jer smo pokušali da prenesemo sve one slike koje mi sada proživljavamo sa njima u našem domu, na lijep, bajkovit i slikovit način”, pohvalio se on.

Na pitanje “Vijesti” kakvi su bili komentari i kritike upravo Lole i Mile, on je kazao da je “trenutak kada su ugledale slikovnicu, završenu i gotovu, njemu neprocjenjiv i slađi od kolača”.

Za razliku od Ćetkovića koji je bio rječit na promociji, Kristina je imala samo jednu, kratku ali jasnu poruku: “Želim da se zahvalim svima koji su došli i uživajte u slikovnici”.

Uključila se i publika

Ćetković je, kao domaćin promocije, iz publike pozvao roditelje i djecu da kažu šta je to njima bilo, odnosno jeste slađe od kolača, a među njima je bila Katarina Radulović koja je jedna od takmičarki “Pinkovih zvezdica” gdje je muzičar član žirija.

“Slađe od kolača i danas i prije mi je bilo druženje sa prijateljima, jer ne postoji osoba koja ne voli kolače, ali druženje je nešto nezamjenjivo”, kazala je ona.

Jedan od očeva iz publike takođe je otkrio šta je za njega slađe od kolača - poljubac djeteta, a zatim izazvao smijeh u publici kada je upitao svog sina da ga poljubi, nakon čega je dječak odmahnuo glavom.

Bonus video: