Frizura kapetana Džeka mu zadala najviše muka

Bošković već duže vrijeme radi maske za premijere filmova u podgoričkom Cineplexxu, a večeras će ljubitelje sedme umjestnosti dočekati na pretpremijeri filma “Pirati sa Kariba” kao kapetan Džek
137 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2017. 15:01h

Crnogorski slikar Vladan Bošković svoj talenat je prikazao kroz izradu kostima. Naime, već duže vrijeme radi maske za premijere filmova u podgoričkom Cineplexxu, a večeras će ljubitelje sedme umjestnosti dočekati na pretpremijeri filma “Pirati sa Kariba” kao kapetan Džek. Ideju da radi maske dobio je tokom turističke posjete Tokiju.

“Zadesio sam se na premijeri filma “Ratovi zvijezda” gdje su se pojavili kostimirani likovi iz filma, a oduševljenje publike me fascinirao. Nakon dolaska u Crnu Goru, kontaktirao sam Cineplexx putem Facebooka i zamolio ih da mi daju šansu, da predstavim svoj rad kroz izradu kostima”, prisjeća se početaka Bošković .

Rad na kostimu Džeka Speroua bio je detaljan i kompleksan, navodi on.

“Najteže od svega mi je palo pravljenje dredova, pa je u "njegovu gustu kosu" uloženo nekoliko perika. U holivudskoj produkciji kad je u pitanju ovo ostvarenje budžet je neograničen, pa mi je bilo teško naći povoljnije perike, kako bih napravio karakterističnu frizuru kapetana Džeka”, ispričao je Bošković dodajući da se rad isplati kad ga dočeka oduševljena publika.

No, nije samo kapetan Džek bio komplikovan. Nakon što je uspješno “savladao” Betmena i Supermena, sagovornik Vijest se upustio i u, kako i sam kaže, “malo veću avanturu”, pa je za premijeru Marvelovog serijala X Men radio četiri kostima.

“Veliku podršku imam od prijatelja i sestre, koja se nekoliko puta do sada našla u nekom od kostima. Baš jedan od tih je bio možda i najteži za napraviti, jer smo za potrebe lika Mistik, morali da joj bojimo cijelo tijelo i farbamo kosu u crveno. Cijeli proces je trajao 11 sati”, priča Bošković .

Na premijerama najčešće je Bošković u ulozi superjunaka, a nekoliko puta je i crnogorski maneken Nemanja Ćalića nosio njegov kostim.

“Malo je fanatika poput mene voljnih da mi dozvole da im uzmem gipsani izlivak lica, da bi po njemu pravio masku, koja odgovara samo toj osobi. Zbog toga sam i bio prinuđen da svoje kreacije nosim sam”, objašnjava on, otkrivši da njegova djela nakon premijere završe u prostorijama Cineplexxa ili u nekom od njegovih regala.

“Legendarna žuta haljina iz filma “Ljepotica i Zvijer”, umalo da završi na jednoj maturantkinji, ali nažalost bila joj je mala, pa je ostala u mom regalu, do neke sljedeće prilike”, priča on.

Galerija

Bonus video: