Savršeni Britanac šokirao naciju: Zatražio državljanstvo Italije

Glumac poznat po ulozi Mr. Darsija u ekranizaciji slavnog romana Džejn Ostin "Ponos i predrasude", često je prozivan "savršenim Britancem"
0 komentar(a)
Kolin Firt, Foto: Wikimedia Commons
Kolin Firt, Foto: Wikimedia Commons
Ažurirano: 23.05.2017. 15:24h

Jedan od najpoznatijih britanskih glumaca, oskarovac Kolin Firt šokirao je naciju svojom odlukom da zatraži italijansko državljanstvo.

Glumac poznat po ulozi Mr. Darsija u ekranizaciji slavnog romana Džejn Ostin "Ponos i predrasude", često je prozivan "savršenim Britancem".

"Za mene je Bregzit katastrofa nevjerojatnih razmjera. Ne postoji nijedna pozitivna stvar oko toga. Ja sam entuzijastični Evropljanin i ne mogu da vjerujem da se ovo događa", rekao je jednom prilikom za australijske medije pa se nagađa da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije mogao biti razlog.

Firt je već dvadeset godina u braku s italijanskom producentkinjom Livijom Giuđoli s kojom ima dva sina šesnaestogodišnjeg Luku i trinaestogodišnjeg Matea, pa jezik govori savršeno.

Njegov predstavnik za medije je potvrdio ove navode.

"Kolin je predao zahtjev za dvojnim državljanstvom (britanskim i italijanskim) kako bi imao isti pasoš kao njegova supruga i djeca", izjavio je, ali se odbio izjasniti o tome je li Brexit zaista razlog zbog kojeg glumac traži italijansko državljanstvo, prenosi Daily Mail.

Bonus video: