Bred Pit: Slanje novih vojnika u Avganistan samo će napraviti štetu

Pit je za Asošiejted pres naveo da bi javnost trebalo ponovo da razmotri na koji način podržava vojnike
0 komentar(a)
Bred Pit, Foto: Reuters
Bred Pit, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2017. 09:27h

Američki glumac Bred Pit smatra da je potrebno još jednom razmisliti šta predstavlja pobjeda u Avganistanu i da će slanje dodatnih vojnika u tu zemlju samo napraviti još štete.

Pit je za Asošiejted pres naveo da bi javnost trebalo ponovo da razmotri na koji način podržava vojnike i da je potrebno više od samo davanja novca za određene kampanje i tapšanja veterana po ramenu.

U prošlonedjeljnom intervjuu za agenciju govorio je o svom životu i o filmu Ratna mašina, koji će uskoro imati premijeru.

Film na satiričan način prikazuje rat u Avganistanu kroz lik bivšeg američkog generala Stenlija Mekristala, koji je smijenjen sa dužnosti 2010. godine poslije objavljivanja njegovog sramotnog profila u časopisu Roling stoun.

Predsjednik SAD Donald Tramp razmatra slanje novih američkih vojnika u Avganistan, ali njegovi najviši savjetnici tvrde da nikakva odluka o tome nije donijeta.

Pit, koji se razišao od glumice Andželine Džoli, s kojom ima šestoro djece, u intervjuu za AP govorio je i o svom problemu sa alkoholom i rekao da „nema šta da krije“, jer čoveku neće biti bolje ako ne priča o tom problemu.

Bonus video: