Memoari Doli Parton: Vara muža, zbog ljubavnika htjela da se ubije

Kroz depresivno razdoblje prolazila je 80-ih godina kada je razmišljala i o samoubistvu nakon što ju je ostavio ljubavnik
155 pregleda 0 komentar(a)
Doli Parton
Doli Parton
Ažurirano: 06.05.2017. 11:19h

U javnosti uvijek nasmijana, čuvena kantri pjevačica Doli Parton krila je brojne mračne tajne koje je sada iznijela u knjizi "Dolly on Dolly". Ona je navela da je odrasla u siromašnoj porodici sa jedanaestoro braće i sestara, bez struje i vode. Već tada sebi je obećala da će postati uspješna i slavna. U tome joj je pomogao ujak koji je primijetio njen muzički talenat i sredio joj da se sa 12 godina pojavi na televiziji. Ubrzo je snimila singl, a kada je postala punoljetna, preselila se u Nešvil, gdje je živjela u motelu, jela ostatke tuđe hrane i pisala pjesme za druge izvođače. Tada je upoznala Karla Dina, građevinskog preduzetnika za kojeg se udala 1966.

“Uvijek ga zovem tata, a on mene mama. Umrla bih kad bi me ostavio”, napisala je u knjizi i dodala da je on divan muškarac sa kojim ima otvoren brak. “Imam stabilan brak, ali spavala sam i s drugim muškarcima. Oboje imamo afere o kojima međusobno ne razgovaramo”, piše 71-godišnja muzičarka.

Kroz depresivno razdoblje prolazila je 80-ih godina kada je razmišljala i o samoubistvu nakon što ju je ostavio ljubavnik.

“Htjela sam da povučem okidač i ubijem se. Od te namjere spasio me moj pas Popi. Kad sam ga ugledala, znala sam da ne smijem to da uradim i više nikada nisam pomislila tako nešto”, piše Parton. U tom periodu se ugojila 25 kilograma, imala zdravstvenih problema i prijetili su joj smrću zbog čega je otkazala turneju. U memoarima pjevačica navodi da je veoma rano počela da ekperimentiše sa seksom. Njen zaštitni znak je plava natapirana frizura i velike grudi za koje kaže da su prirodne, ali ne krije da je popravila neke druge stvari.

Bonus video: