Zejn Malika napali fanovi: Multimilioner, a poziva da se skupi 150.000 za drugovu majku

Dio fanova je odgovorio da bivši pjevač benda One Direction, težak preko 30 miliona eura može bez problema da sam finansira liječenje
58 pregleda 0 komentar(a)
Zejn Malik (Novina)
Zejn Malik (Novina)
Ažurirano: 02.05.2017. 08:02h

Pjevač Zejn Malik je postao meta napada na društvenim mrežama nakon što je pozvao fanove da pomognu da se skupi oko 150 hiljada eura za liječenje najbolje drugarice njegove majke.

Dio fanova je odgovorio da bivši pjevač benda One Direction, težak preko 30 miliona eura može bez problema da sam finansira liječenje.

Bilo je naravno i fanova 24-godišnje zvijezde koji su naveli da to nije fer pristup.

Malik ima skoro 22 miliona pratilaca na Twitteru i njih je pozvao da se uključe u kampanju da se pomogne Aješi Bat koja ima rak pluća u terminalnoj fazi i pokušava da produži život tretmanima u Istanbulu.

Pjevač nije otkrio da li je i koliko donirao za taj cilj, pa su uslijedili negativni komentari. "Bezobrazno si bogat, ne bi ni osjetio da platiš sam sve to".

Drugi su ukazali da nije jasno da li je Malik već ponudio da plati i da to nije toliko jednostavno kad su prijateljski odnosi u pitanju.

Malik je od ranije poznat po humanitarnim aktivnostima, pa je tako otkupio ložu fudbalskog tima Bredford za bolesnu i siromašnu djecu da bi mogli da gledaju fudbal, ulagao je u više humanitarnih fondacija i donirao novac direktno u humanitarne svrhe.

Bonus video: