Počinju karnevalske fešte u Budvi

XV Međunarodni turistički budvanski karneval ove godine se održava pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“
91 pregleda 0 komentar(a)
karneval Budva, Foto: Vuk Lajović
karneval Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.04.2017. 08:09h

Abrumom, pozivom na karneval, večaras počinju trodnevne karnevalske fešte u Budvi.

XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećna noć pod maskama, koje organizuje lokalna Turistička organizacija, a u saradnji sa Opštinom i NVO “Feštađuni”, ove godine se održava pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“.

„Karneval počinje nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, abrumom pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar Starog grada do kasno u noć“, kazala je Tijana Kotarac iz TO Budve. Prema njenim riječima centralni događaj je u subotu, kada u 20 časova kreće Velika karnevalska povorka u kojoj učestvuje 45 grupa sa hiljadu učesnika iz Crne Gore, BiH, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Albanije, Malezije, Bolivije Moldavije i Rusije. Fešta se u subotu završava vatrometom. Iste večeri, su i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Đuričić i drugi.

Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorkaа“ sa 30 grupa i skoro 700 učesnika, kao i niz edukativno-zabavnih igara i programa.

Ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički, program se nastavlja i u nedjelju 30. aprila uveče, kada će na trgu ispred Starog grada, nastupiti budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i “Who See”.

Bonus video: