On je bio na sigurnom: Krokodil posmatrao gašenje požara u kući

"Bio je dobro obezbijeđen i djelovalo je da mu prija da me gleda dok sam obezbjeđivao područje", rekao je Glison, i dodao da krokodil nije uticao na obavljanje posla
73 pregleda 0 komentar(a)
Krokodil, Foto: Shutterstock
Krokodil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.04.2017. 10:09h

Vatrogasce koji su danas gasili požar u kući u australijskom gradu Darvinu sve vrijeme je posmatrao kućni ljubimac - četiri metra dugačak krokodil.

Vatrogasac Bil Glison rekao je da je dvospratna kuća u predgrađu potpuno uništena, ali da nije ugrozila velikog gmizavca koji je boravio u kavezu u dvorištu.

"Bio je dobro obezbijeđen i djelovalo je da mu prija da me gleda dok sam obezbjeđivao područje", rekao je Glison, i dodao da krokodil nije uticao na obavljanje posla.

Glison je rekao da je kuća bila prazna kada su vatrogasci stigli .

Vlasti su saopštile da je požar najvjerovatnije izazvala uključena pegla.

Još nije odlučeno da li će krokodil biti preseljen.

Šumar Tom Nikols rekao je da su krokodili bili rijetki u predgrađima Darvina, a da je pomenuta životinja živjela tu od prije nego što su krokodili postali zaštićena vrsta federalnim zakonom iz ranih sedamdesetih.

Broj krokodila se veoma povećao na sjeveru Australije pošto je sa zakonom o zaštiti obustavljen lov na njih. Krokodili koji žive u slanoj vodi imaju životni vijek i do 70 godina i rastu čitavog života, pa mogu dostići i dužinu od sedam metara.

Bonus video: