Kako to vole i ljube poznati

Nevjerovatnim pričama iz intimnog života slavnih ličnosti zajedničko je to što su sve na ivici između legende i istine
205 pregleda 6 komentar(a)
Fidel Kastro, Foto: Webinteresante.com
Fidel Kastro, Foto: Webinteresante.com
Ažurirano: 16.04.2017. 07:15h

Detalji iz privatnog života poznatih ličnosti često su interesantni “običnim smrtnicima”, a najzanimljiviji segment svakako je seksualni život. Tim povodom, index.hr sastavio je listu najnevjerovatnijih priča iz intimnog života, slavnih, ali i istorijskih ličnosti, a za sve je zajedničko to što su na ivici između legende i istine.

Doktor Karl van Kosel

Doktor Karl van Kosel je slavni bakteriolog koji je mnogo poznatiji po svom neobičnom odnosu sa kubanskom ljepoticom Marijom Elenom Milagro de Hojos, koja ga je toliko opčinila da ju je nakon smrti smjestio u nadzemni mauzolej i svake večeri posjećivao. Nakon određenog perioda odlučio je da je ipak premjesti u svoj dom, gdje ju je “popravio” uz pomoć voska i svile, a miris truleži zamaskirao je parfemom. Sedam godina kasnije, doktori koji su pregledali njeno tijelo, otkrili su da je van Kosel sa lešom imao seksualne odnose.

Ervin Šrodinger

Slavni nobelovac i fizičar Ervin Šrodinger nije poznat samo po svom intelektu, već i zbog brojnih ljubavnih afera. Naime, on je u jednom trenutku živio u istoj kući sa ljubavnicom i suprugom, a kada je njegov stil života zasmetao kolegama na Prinstonu i Oksfordu, odlučili su da on ipak nije najbolji izbor za te institucije. Naučnik je na kraju završio u Dablinu, a o svojim ljubavnicama je na kraju izjavio: “Jadnice. Pružile su mi životnu sreću na svoju nesreću. Takav je život”.

Vilt Čemberlejn

Iako je poznati košarkaš vjerovatno pretjerivao kada je izjavio da je spavao sa 20 hiljada žena, definitivno cifra nije ni za zanemarivanje. Oni koji su ga poznavali i bili mu bliski, tvrdili su da možda čak i nije toliko uvećao brojku. Prema njihovim riječima, on je često organizovao orgije, a tokom putovanja koja su trajala desetak dana, znao je da bude intiman i sa dvadesetak dama.

Fidel Kastro

Za razliku od poznatog košarkaša, Fidel Kastro se nije razmetao sa brojem žena, ali je to umjesto njega uradio njegov saradnik koji je izjavio da je političar spavao sa više od 35 hiljada žena. On je otkrio i da je Kastro više od 40 godina naručivao najmanje dvije žene dnevno, jednu poslije ručka, a drugu uveče, a nekada bi dan bio dobar, pa bi “druženje” zahtijevao i ujutru.

Čak Negron

Bend Three Dog Night Čaka Negrona imao je puno hitova, a svi znaju da poznate zvijezde postaju magnet za žene. Da je pjevač to i iskoristio potvrđuje i informacija da mu je ljekar nakon pregleda oteklog polnog organa savjetovao da se na neko vrijeme suzdržava, međutim, Negron nije poslušao prijedlog. U svojoj autobiografiji kasnije je otkrio da je zbog toga veoma zažalio. Kako je otkrio, njegov penis je u jednom trenutku “jednostavno eksplodirao“, zbog čega je morao na ušivanje.

Neron

Čuvena legenda o Neronu gotovo je svima poznata, pa je zaslužila da se nađe na ovom spisku. Prema istorijskim zapisima, Neron je odlučio da kastrira svog ljubavnika Sporusa, a razlog za to je, što ga je previše podsjećao na njegovnu pokojnu suprugu Sabinu. Zbog toga ga je tako i oslovljavao, a momak je stalno nosio žensku garderobu. Na kraju ga je Neron i oženio.

Čarls Lindberg

Jedan od najpoznatijih avijatičara u istoriji, koji se vezuje i za tragičnu priču o otmici djeteta, ipak je najmanje poznat po svom privatnom životu, odnosno bigamiji. Lindberg je naime, paralelno imao tri porodice koje je krio od ostalih, a s obzirom nas to da je često putovao, te da u to vrijeme nije bilo Interneta, to mu je išlo od ruke. Jednu porodicu zasnovao je sa svojom sekretaricom, a druge dvije sa sestrama u Njemačkoj. Ukupno je imao sedmoro djece.

Horas Grejsli

Horas Grejsli nije veoma poznata ličnost, već britanski vojnik koji je zahvaljujući svom intimnom životu zaslužio mjesto na listi, naročito jer je o njemu napisana i knjiga. Ono što je posebno interesantno je podatak da je tri puta nedjeljno bježao iz nacističkog logora i to samo radi seksualnih odnosa. To je uradio više od dvjesta puta. Dok filmski junaci kopaju tunele u zatvoru kako bi ga zauvjek napustili Grejsli je to činio kako bi uveče mogao da posjeti ćerku jednog od njemačkih oficira sa kojom je bio u vezi.

H. G. Vels

Čovjek kojeg mnogi smatraju i “ocem naučne fantastike“ osim što je pisao o ratu svjetova, bilježio je i doživljaje sa ženama sa kojima je prevario suprugu. Navodno, dok je bio u drugom braku vodio je dnevnik u kojem je detaljno opisivao žene sa kojima je spavao. Neke je opisivao kao “zanimljivo dlakave”, druge kao “nezasite”, a tu su i podsaci o dami koja ga je oslovljavala sa “jaguar”.

H. K. Andersen

Autor najpoznatije bajke volio je da piše i o intimnim užitcima u svom dnevniku. Naime, on je često posjećivao javne kuće gdje je plaćao prostitutke, ali ne radi seksualnih usluga, već da bi pričao sa njima, a po dolasku kući se na osnovu tog materijala samozadovoljavao.

Bonus video: