Škotima lopta upala u rijeku, pa stigla na sjever Norveške

U klubu se nadaju da će loptu vratiti nazad i izložiti je na stadionu kao eksponat
119 pregleda 0 komentar(a)
lopta, Škoti
lopta, Škoti
Ažurirano: 14.04.2017. 15:27h

U jednom malom klubu u škotskom Aberdinu ostali su u čudu kada su saznali da je lopta koju su na treningu šutnuli u rijeku, završila 1.800 km dalje na sjeveru Norveške.

Sekretar kluba Benks O'Di, Tomi Evan bio je šokiran kada je primio mejl od Norvežanina Džonija Mikalsena, koji je sadržao sliku lopte, i u kome je pisalo da je lopta nađena na plaži na ostrvu Vana.

Na lopti je pisalo ime kluba i U19, što je označavalo da pripada omladinskoj ekipi.

"Vi sigurno imate jednog od igrača sa najjačim šutem na svijetu, s obzirom na to da je moj prijatelj našao loptu na obali mora. Mi se nalazimo 1.800 kilometara sjeverno od Aberdina, na ostrvu Vana, deset km sjeverno od Trumsea, glavnog grada Sjeverne Norveške. Lopta je samo malo prljava poslije tako dugog putovanja, ali je potpuno upotrebljiva", glasila je Mikalsenova šaljiva poruka. Benks O’Di je klub star 115 godina, a ime je dobio upravo po reci Di preko koje je lopta i stigla na 1.800 km daleko odredište. "Mnoge lopte su nam upadale u rijeku i nikada ih više ne bismo vidjeli. Bili Forbs, jedan od članova našeg odbora, skakao bi u rijeku u pokušaju da spasi neku ali je nasip veoma opasan tako da smo morali nekako da ga obuzdavamo", rekao je Evans. U klubu se nadaju da će loptu vratiti nazad i izložiti je na stadionu kao eksponat.

Bonus video: