Lindon: Tramp mi dođe ono kao prijatelj, Faradž je fantastičan

Posljednjih godina Džoni manje propagira anarhiju i kritikuje britansku kraljicu, a iz magazine “NME” navode da ovo nije prvi put da iskaže anti pank stav. Izdvojili su deset njegovih citata koji to i dokazuju
0 komentar(a)
Don Lindon, Foto: Cnn.com
Don Lindon, Foto: Cnn.com
Ažurirano: 09.04.2017. 07:41h

Gostujući u skorašnjoj epizodi emisije “Good Morning Britain” ikona panka, nekadašnji frontmen Sex Pistolsa Džon Lidon opisao je američkog predsjednika Donalda Trampa kao “potencijalnog prijatelja”, dok je za Najdžela Faradža, poznatog euroskeptičara među britanskim političarima, kazao da je fantastičan.

Što je čudno, jer njhova najpopularnija zajednička fotografija ih prikazuje kako stoje u zlatnom liftu, koji nije ni malo pank.

Posljednjih godina Džoni manje propagira anarhiju i kritikuje britansku kraljicu, a iz magazine “NME” navode da ovo nije prvi put da iskaže anti pank stav. Izdvojili su deset njegovih citata koji to i dokazuju.

1. Nedostajaće mi kraljica Elizabeta kao jedno ljudsko biće sa planete Zemlje. Nije njena krivica što je rođena u zlatnom kavezu. Živjela! (The Quietus, 2017)

2. Pokazao sam što sve umijem da radim sa puterom, zar ne? Povećala im se prodaja za 85 odsto nakon što je izašla reklama sa mnom. Ponosan sam što sam igrao u tim reklamama za “Country Life”. Bile su smiješne i inteligentne, imale su stila. (The Guardian, 2010)

3. Prava boja moje kose je siva. Oduvijek sam želio da budem riđ, što i jesam bio kad sam se rodio, ili plav, jer živim u Los Anđelesu i želim da izgledam kao surfer bez mnogo fizičkog naprezanja. (The Guardian, 2011)

4. Ja obožavam konzumerizam. Televizijsku kulturu, šoping molove. Ne postoji tamo ništa što bih ikada kupio, ali volim da boravim tamo, to je suludo. (People, 1994)

5. Ljudi, preselite se u Italiju. Potpuno sam ozbiljan! Italijani znaju kako se živi... Zaista su ga vrhunski začinili. Dobra kola. Opasna odijela. Vrhunska hrana. Otkliziš na posao u deset. Ručaš od 12 do tri. Odeš sa posla u pet. To je bre život! (The Guardian, 2010)

6. Jedna od najljepših stvari kod Britanije, pored zdravstvenog sistema i besplatnog obrazovanja, je britanska armija. (The Independent, 2012)

7. Počeo sam da skijam otkad sam se preselio u Ameriku i nikada se više nisam osvrnuo za sobom. Obožavam američke ski rizorte. Možete da se provodite po cijeli dan na nekim vrhunskim planinama. (New York Post, 2010)

8. Ja sam sada Amerikanac i ponosan sam zbog toga. Bio sam Džon Lidon, bio sam Džoni Roten, sad sam već Donat Bump. (donat - krofna (eng.), aluzija na Donalda Trampa) (Conan, 2017)

9. Ah, pa ja obožavam disko, naravno. Oh bože, volim dobar ples. (Quietus, 2014)

10. Uzgred, ja nikada nisam propovijedao anarhiju. Bilo je to samo nešto novo u pjesmi. Oduvijek sam na anarhiju gledao neku vrstu igre uma za srednju klasu, jer je zaista nepraktična. (The Guardian, 2014).

Bonus video: