Djevojčica "Mogli" pronađena u Indiji

Indijske vlasti još pokušavaju utvrditi odakle je došla i koliko dugo je boravila u divljini
152 pregleda 3 komentar(a)
Mogli, Foto: Printscreen
Mogli, Foto: Printscreen
Ažurirano: 06.04.2017. 14:03h

Osmogodišnja djevojčica koja je pronađena u Indiji živeći sa majmunima, ne umije da govori, niti hoda na dvije noge, saopštili su indijski mediji.

Djevojčicu, koja se umjesto riječima koristi neartikulisanim kricima i hoda na četiri noge poput životinja sa kojima je odrasla, pronašla je policija u zapuštenim prirodnim rezervatima na sjeveru zemlje.

Zbog sličnosti sa glavnim likom iz "Knjige o džungli" Radjarda Kiplinga, djevojčicu su neminovno prozvali "ženskim Moglijem", po dječaku kojeg su podigli vukovi.

Indijske vlasti još pokušavaju utvrditi odakle je došla i koliko dugo je boravila u divljini, a već dva mjeseca boravi u bolnici u koju su je nadležni službenici odveli odmah po pronalasku.

"Odjeća koju je nosila nije bila previše prljava, ali se čini da je napuštena od strane porodice", naveli su.

"Bila je veoma iznemogla i gladna, Dali smo joj hrane i bojim se da bi poslužila kao plijen divljim životinjama da je nismo spasili", zaključuju policijski službenici.

Ljekari pokušavaju sve kako bi djevojčici pomogli pri socijalizaciji i učenju pravilnog načina hodanja, ali tvrde da, poput divljih životinja sa kojima je živjela, još uvijek od straha pokušava pobjeći kad god je okružena ljudima.

Bonus video: