Doris Dej saznala da je starija nego što je mislila

"Uvijek sam govorila da je starost samo broj. Nikada nisam puno pažnje posvećivala rođendanima, ali je sjajno konačno znati koliko sam stara"
0 komentar(a)
doris dej, Foto: Flickr
doris dej, Foto: Flickr
Ažurirano: 04.04.2017. 14:06h

Američka glumica Doris Dej proslaviće narednog ponedjeljka 95. rođendan, a osim što će dostići cifru kojom se rijetko ko može pohvaliti, to nije jedina stvar po kojoj će ovaj dan biti značajan za nju.

Naime, nekadašnja holivudska zvijezda je sve do prošlog vikenda bila uvjerena da će napuniti 93 godine. Ispostavilo se da je starija nego što je mislila, što je pokazao izvod iz knjige rođenih koji joj je dostavio Statistički biro Ohaja.

Doris Meri En Kapelhof, kako je glasilo njeno ime prije nego što se pojavila u Holivudu, rođena je 3. aprila 1922. Njeni roditelji bili su Alma i Vilijam Kapelhof iz Sinsinatija, stoji u izvodu. Prije nego što ga je dobila Doris je bila uvjerena da je rođena 1924.

"Uvijek sam govorila da je starost samo broj. Nikada nisam puno pažnje posvećivala rođendanima, ali je sjajno konačno znati koliko sam stara", izjavila je zvijezda filmova "Pillow Talk" i "Calamity Jane". Ona se sada našla u sjajnom društvu, jer će ove godine 95. rođendan proslaviti i njena bliska prijateljica Beti Vajt, kao i još jedan holivudski veteran Karl Rejner.

Bonus video: