Autor Ronaldove biste: Ni Isus nije mogao svima da udovolji

"Kristijano je stigao među posljednjima, ali smo razgovarali u VIP sobi. Pitao sam ga šta misli i kazao je da mu se sviđa"
1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2017. 18:11h

Samouki vajar Emanuel Santoš stao je u odbranu svog rada koji je postao internet hit. Santos je napravio bistu Kristijana Ronalda koja je postala tema urnebesnih šala na internetu.

Međutim, vajar kaže da je pratio instrukcije fudbalske zvijezde sve do posljednje bore.

Santos je nekada radio kao čistač na aerodromu, a za Globo Esporte je ispričao da je Ronaldo lično tražio da učini da bista izgleda veselije, i da ga je Portugalac pohvalio kada je završio.

"Ne možete zadovoljiti i Grke i Trojance, čak ni Isus nije mogao svima da udovolji. To je stvar ukusa i nije jednostavno kao što se čini", priča Santos.

Bista je otkrivena na aerodromu u srijedu, i odmah postala hit na društvenim mrežama, što zbog osmjeha, što zbog očiju skulpture.

"Kristijano je stigao među posljednjima, ali smo razgovarali u VIP sobi. Pitao sam ga šta misli i kazao je da mu se sviđa", ispričao je Santos.

On je dodao da je Ronaldo slao sugestije tokom rada. "Tražio je da makne neke bore koje se pojavljuju dok se smije, kazao je da zbog toga izgleda starije i pitao mogu li da ih istanjim malo, učinim lice glatkim i veselijim".

Bista sada "krasi" aeodrom u Madeiri koji je nazvan po jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Bonus video: