Bećo Došljak dobio mural na Zabjelu

Za sada nije poznato ko je autor murala na kojem piše: "Teatar Republika Zabjelo u predstavi: 'Sjećanje na '63'. Režija: Zabjelo".
84 pregleda 3 komentar(a)
bećo, Foto: Mondo.rs
bećo, Foto: Mondo.rs
Ažurirano: 02.04.2017. 14:39h

Dječiji pisac Slobodan Bećo Došljak u posljednje vrijeme je često okupirao pažnju medija, nažalost ne toliko zbog pozitivnih stvari, ali sada stiže i jedna lijepa vijest.

Autoru mnogobrojnih knjiga za djecu posvećen je mural koji je osvanuo na jednoj podgoričkoj zgradi, u ulici 27. marta na Zabjelu, dijelu grada gdje Bećo živi.

Javnost je krajem februara potresla priča o tome kako čovjek koji je napisao preko 100 knjiga za djecu već godinama živi bez struje, nekako preživljavajući sa 65 eura socijalne pomoći. Ubrzo nakon što je Bećova priča dospjela u žižu, pokrenute su razne humanitarne akcije kako bi pisac ponovo dobio struju i nešto novca za hranu.

Ovo nije promaklo ni lopovima koji su krajem prošlog mjeseca opljačkali njegovu trošnu kuću, uzaludno tražeći novac koji mu je doniran. Bećo je tada otkrio novac nije držao kući, već na računu, pa su se lopovi morali zadovoljiti sa desetak tegli sa krastavcima, maslinama, paprikama i salatom.

Za sada nije poznato ko je autor murala posvećenog Beću. Na muralu piše "Teatar Republika Zabjelo u predstavi: 'Sjećanje na '63'. Režija: Zabjelo".

Bonus video: